Jump to content

Prisilna najamnina


DrAnte

Preporučene objave

Dana 14. 11. 2022. u 17:24, ponton je napisao:

Može, od vremena od kada mu fizički brani, da ne smije doći u kuću, pa do vremena dok smije doći u kuću.

A znaci ne racuna se od momenta tuzbe, nego mora placati od momenta kad je dorh utvrdio da je izrekao zabranu pristupa uz prijetnje smrcu? To je ucinio prije 4 godine, znaci morat ce dobre pare platiti odjednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je , jer kako navodite radi se o nepoštenom posjedniku, koji zna da uživa tuđu imovinu. Tužbu trebate temeljiti na čl. 165 Zakona o vlasništvu,  i taj članak navodi da nepošteni posjednik mora naknaditi sve koristi koje je imao za cijelo vrijeme posjedovanja, to pod koristi podrazumijeva se tržnu najamninu , koju če Vam morati procijeniti građ. vještak.

Vi trebate tražiti predaju nekretnine u suposjed, i naknadu koristi. U postupku mora se dokazati vrijeme nepoštenog posjeda, teret dokaza na tužitelju, a kako navodite to je prije 4 godine, ( to sve dokumentirajte uz tužbu ) i do dana predaje Vama u suposjed, morate dokazati putem vještaka da procijeni vrijednost najamnine za te sve godine korištenja, za Vaš  udio u vlasništvu, da ste Vi sve vrijeme što je koristio bili vlasnik i da bude naveden kao nepošteni posjednik, tada mora platiti, jer prema čl.164 Zakona o vlasništvu pošteni ne mora platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija