Jump to content

Prekršajni nalog za neplaćenu kaznu


balu1

Preporučene objave

Dana 30. 11. 2022. u 0:33, Iustitia_ZD je napisao:

ovo su 2 naloga za 2 prekršaja. dakle 2 puta po 5000 kn.

najbolje bi bilo žalit se i priznat krivnju, tražiti smanjenje kazne.

i za drugi puta jednostavno platit kaznu ili dostaviti podatke o vozaču.

Ja sam isto dobio takav prekršajni nalog i to za četiri situacije na Jarunskom placu i to u roku od mjesec i po dana, sve na ista dva mjesta..iskreno, ne sjecam se jesam li uopće dobio kazne, no ako jesam isto je trebalo dobiti 30tak vozila koje su također bila parkirana na nogostupu bez da su blokirali prolaz za pjesake...prije ovoga su mogli poslati neku opomenu ili prijedlog za ovrhu za kaznu koja je inicijalno propisana (ne vise od 500 kn).

Zanima me postoji li uopće mogućnost da se ta kazna drastično smanji s obzirom na trenutni trend izdavanja tih prekršajnih naloga?

Mogu li u žalbi navesti  da nisam dobio nikakvu fotografiju nego samo kaznu, te mogu li se referirati na činjenicu da moj auto nije bio jedini, te da me zanima koliko je kazni napisao taj redar taj dan u to vrijeme na toj poziciji gdje je mene snimio...btw to se sve dogodilo u periodu od listopada 2020. do prosinca 2020. godine...Navodno su mi poslali poziv za ispunjavanjem formulara u travnju 2021. godine...moram prekopati papire i provjeriti jesam li ih stvarno primio.

Nije mi jasno zašto sam im trebao javiti podatke o vozacu kad je auto moj, a da nisam kojim slučajem ja bio u autu onda bi im poslao podatke. Osim toga traze da se podaci salju poštom u ovo digitalno doba...nitko nema volje niti vremena ici u poštu i čekati u redu, i još platiti preporučenu pošiljku. 

Nadam se da je netko do sada imao sličnu situaciju te da je uspio/uspjela smanjiti kaznu ili je čak i anulirati...

Lp Merlin

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , merlin1978 je napisao:

 

Mogu li u žalbi navesti  da nisam dobio nikakvu fotografiju nego samo kaznu, te mogu li se referirati na činjenicu da moj auto nije bio jedini, te da me zanima koliko je kazni napisao taj redar taj dan u to vrijeme na toj poziciji gdje je mene snimio...

Nije mi jasno zašto sam im trebao javiti podatke o vozacu kad je auto moj, a da nisam kojim slučajem ja bio u autu onda bi im poslao podatke.

 

Sliku će pokazat ako se dođe kod njih ili u toku prekršajnog postupka ako vozač negira prekršaj.

Nema veze sa prekršajem koliko kazni je redar napisao taj dan.

Ne znaju tko je vozio pa zato traže podatke.Onaj koji ne pošalje podatke riskira kaznu od 5000 kuna.

Sud može dat opomenu ali samo za prvi prekršaj jer je osoba nekažnjavanje a za ostale ili smanjit ili ostavit koliko je napisano na nalogu.Naravno plate se i sudski troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija