Voltinovac objavljeno: 1. prosinac 2022. Dijeli objavljeno: 1. prosinac 2022. Poštovani, Molim Vas informaciju vezanu uz prijavu prebivališta. Stekao sam nasljeđivanjem nekretninu odnosno polovinu kuće (2/4) koja nije etažirana te bih želio suprugu odnosno bračnog druga prijaviti na prebivalište na toj adresi. Ja imam prebivalište na toj polovini kuće s obzirom da je to moj roditeljski dom i tamo sam i odrastao. Prije samog nasljeđivanja živjeli smo kao podstanari sa zajedničkim boravištem, dok su nam prebivališta bila na adresama roditelja gdje smo se rodili i odrasli tako da u ovom trenutku imamo različita prebivališta. S obzirom da su preostale 2/4 u suvlasništvu drugih osoba, moje pitanje glasi da li je potrebna njihova suglasnost za prijavu prebivališta na mojoj polovici nekretnine odnosno kuće? Hvala puno... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 1. prosinac 2022. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2022. prije 9 minuta, Voltinovac je napisao: S obzirom da su preostale 2/4 u suvlasništvu drugih osoba, moje pitanje glasi da li je potrebna njihova suglasnost za prijavu prebivališta na mojoj polovici nekretnine odnosno kuće? Ne, nije Vam potrebna ničija suglasnost (bez obzira da li prijavljujete prebivalište ili boravište osobe), a isto vrijedi i za suvlasnike u odnosu na Vas. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Voltinovac odgovoreno: 1. prosinac 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2022. prije 5 minuta, Borbena7 je napisao: Ne, nije Vam potrebna ničija suglasnost (bez obzira da li prijavljujete prebivalište ili boravište osobe), a isto vrijedi i za suvlasnike u odnosu na Vas. hvala Vam, baš sam ovdje postavio pitanje jer propisi vezano na tu temu mi djeluju malo kontradiktorno. Borbena7 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.