Jump to content

Dozvola - Startno-plinski pištolj kategorije C


RaNer

Preporučene objave

Poštovani, budući da često idem na izlet u Velebit i da sam imao par susreta s medvjedima odlučio sam kupiti startno-plinski pištolj kako bi ih zastrašio u slučaju da me životinja ugrozi.

Oružje sam dobio i u roku osam dana predao direktno MUP-u svu dokumentaciju i platio taksu od 35 kuna. Zatim sam ispunio još par obrazaca (da mogu kontaktirat mog lječnika itd. broj mobitela ...).

Nakon toga pištolj mi je uzet da mu policajac "provjeri ispravnost".

Stvar je u tome što mene nitko nije upozorio da će MUP preuzeti pištolj i "provjeravati ga". Ono što mi je bilo napisano i što sam pročitao na Internetu dovoljna je prijava.

Zanima me da li je moje pravo prekršeno budući da bi na Velebit trebao za par dana, a danas je petak, šalter (cure koje tamo rade) ne obavljaju duznost vikendom cini mi se pa tko zna koliko ce ta "provjera" potrajati.

Zanima me također čemu ta praksa budući da me niti dobavljač niti ništa što sam čitao u Narodnim Novinama nije obavijestilo da moram taj pištolj predat na "provjeru" budući da sam donio svu dokumentaciju o dobavljenom oružju i platio takse.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , sivko je napisao:

Na šalter jer dežurni nema pojma što i kako rade na šalterima.

Evo gospodine danas sam bio u MUP-u i djelatnica na šalteru mi je rekla da je oružar na godišnjem do sutra pa da će to  sutra biti "riješeno" i da će me zvati.

Da li je to ustaljena praksa? Jer znam da su u stanici prisutni bar nekoliko policajaca i njihov načelnik pa mi stoga nije jasno zašto oni to nisu mogli pregledati budući da bi baš taj dan trebao ići na Velebit, a ne želim bez neke vrste samoobrane budući da sam jednom naletio na medvjeda. 

Inače ovako "narodski" kažu ljudi da se uzmu petarde da ih se otjera ako ti prilaze, ali zadnji put nije bilo efikasno pa da iskreno kažem nije mi baš bilo ugodno. Išao sam već utabanim stazama, ali sam ga vidio na nekih 80tak metara nisam siguran da li je ženka ili muški no navodno ženske znaju napast ako imaju mladunčad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , sivko je napisao:

Naravno da bi mogao svaki pregledati a to se napravi za 10 minuta.Imaju policijskog službenika za opremu i naoružanje tzv.skladištar pa po nečijem nalogu on vrši preglede jer ionako samo baulja po postaji.

Bio danas tamo gospodine, kazu cure sa šaltera da je sve prošlo ali da nema šefa za potpisat. Da on dolazi popodne. Da će oni mene zvat. Ja kazem dobro ali već sam htio za Velebit ... ali ajde OK provedite vi tu svoju proceduru, a pistolj im je predan u petak. 

Ja ću opet sutra tamo bez da me zovu otić jer meni to nekako sve presporo ide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija