Jump to content

Zid i međa


solovana2020

Preporučene objave

pozdrav..zid koji me dijeli od susjeda je ujedno i međa..izgradio ga je moj dida prije nekih cca 50 godina (dok nije bilo okolnihkuća još) i u mome je vlasništvu na mojoj čestici kako stoji i u katastru. novi vlasnici su nadogradili zid blokovima nekih 2,20 i do 3 metra. tvrde zid je naš imamo papir od općine tužite nas. ja neznam da li je to sad pitanje vlasnistva ili povrede u gradnji. sta da radim kome da idem.vec sam poduzela neke korake ali vidim da je posrijedi muljaža.

pomozite savjetima

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste sigurni da je na vašoj čestici to bi u biti bilo smetanje posjeda. Isti se štiti samopomoći ili tužbom u roku tridaset dana od dana saznanja za smetanje. Što se tiče pitanja oko povrede u gradnji tu vam obračanje kom. redaru ili građ. inspekciji neće biti od nekakove pomoći ako se gradilo u skladu s propisima (npr. ogradni zid je dozvoljeno graditi do 1.6 m bez projekta za sve ostalo je potreban) jer ni ne ulaze u pitanje vlasništva a tužba u smislu građenja na tuđem dvojim da bi bila pametna jer bi se moglo zakomplicirati oko pitanja ne/poštenog vlasnika i graditelja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Zid i međa

Pozdrav.. Sta se tice povrede ja imam i od komunalnih i od drzavne inspekcije da je doslo do povrede pri gradnji zbog ne dopuštene visine i bez projekta. ali godinama se nije izvrsilo po rjesenju. Onda se nakon 5 godina pojavio naknadno projekt pa kazu da je u skladu projekta. Znaci izgradim ilegalno dostavim projekt i kao stima. Da napomenem da se nije odgovaralo na dopise preporuke mailove dok nisam isla na inspektorat. Uzela sam odvjetnika koji govori da je to tema vlasništva. U katastru kazu zidovi su ucrtani vasi na vasem. Pa ko je tu lud osim sad vec mene. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija