Jump to content

Naknadno potraživanje za materijalnu štetu


dado68

Preporučene objave

Pozdrav svima,
 

Situacija je sljedeća, sudjelovao sam u nesreći, kriv sam, alkohol 0.0, samo materijana šteta(drugo vozilo i jedan prometni znak odnosno stup), vozilo je nedavno kupljeno i uredno prepisano no polica osiguranja je na prethodnog vlasnika. 

Dakle moja pitanja su: 

Da li se šteta prometnog znaka naplaćuje od mene kao krivca ili od police osiguranja?

Da li postoji mogućnost da osiguranje potražuje naknadu nakon što nadoknadi štetu vlasniku, na vozilu i/ili prometnom znaku, zbog toga što polica osiguranja glasi na ime prethodnog vlasnika?

Da li prethodni vlasnik može snositi nekakve posljedice zbog navedene situacije, ako da koje i da li je moguće potraživanje za naknadnu prouzrokovane štete njegovom osiguranju, ukoliko je ista uoppće prouzročena?

 

Generalno pitanje je, s obzirom na okolnosti, da li osim kazne za izazivanje prmetne nesreće s materijalnom štetom, koju sam već platio, postoji mogućnost dodatnog potraživanja od bilo koje strane?

 

Hvala na odgovorima unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedno pitanje, vozač drugog vozila koje je sudjelovalo u nesreći,  imao je izmjerenu koncentraciju alkohola u krvi od 0,32g/kg.

Zanima me da li moje osiguranje, nakon isplate štete s moje police, tereti njega zbog toga što je imao alholola u krvi? S obzirom da je imao dozvoljenu količinu, ali  nije skrivio nesreću? 

Hvala, :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija