Jump to content

Rent-a-car nalet divljači na vozilo


zgrgic

Preporučene objave

Pozdrav.

Iznajmio sam poprilično skup automobil za koji mi je blokiran depozit od 2500€ jer nisam uzeo dodatno osiguranje nego samo osnovno. Tokom vožnje na vozilo sa bočne strane je naletila srna i oštetila vozilo. Odmah je pozvana policija i napravljen je uviđaj u kojem je utvrđeno da nisam kriv i to stoji napisano u policijskom izvješću. U rent-a-car kući su mi naplatili tih 2500€ za štetu i rekli da ću moći potraživati povrat on Hrvatskog Lovačkog Saveza, no oni u svojim pravilima imaju napisano da je oštećenik u takvim slučajevima samo vlasnik vozila i nitko drugi. Nakon što sam prijavio štetu savezu i poslao im dokumentaciju, nitko se ne javlja i ne daju mi nikakve informacije. 

Radi li se ovdje o nezakonitoj naplati budući da mi u ugovoru i uvjetima korištenja stoji da plaćam samo za štetu koja je prouzrokovana mojom krivnjom? 

Smatram da bih trebao podnijeti tužbu protiv rent-a-car kuće pa me zanima imam li osnove za to i koji bi bio postupak?


Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je iz općih uvjeta:

9.1 Tijekom najma, vozilo je osigurano protiv odgovornosti za štetu prouzročenu trećim osobama, prema zakonskim propisima i pravilima osiguranja OSIGURAVAJUĆE KUĆE, te će se za sva prava i obveze glede nastale štete rješavati na temelju tih prava, odnosno zaključene police osiguranja za predmetno vozilo, te ugovornih dodataka.
 
9.2 Najmoprimac se obvezuje podmiriti svaku štetu, do visine pune vrijednosti vozila (oštećenja, krađa, gubitak vozila), nastalu u vrijeme trajanja najma kao i nastalu štetu za izmaklu dobit radi popravka vozila do najviše 30 dana, ako ista nastala krivnjom NAJMOPRIMCA ili treće osobe kojoj je NAJMOPRIMAC povjerio vozilo. Šteta za izmaklu dobit određuje se temeljem cjenika za dnevni najam priloženom UGOVORU i koji čini njegov sastavni dio. 
 
Prema ovome, i mom razumjevanju ovoga, nije moja krivnja i nemaju mi pravo naplatiti štetu. A pogotovo jer HLD ispaćuje štetu vlasniku vozila i mogu se naplatiti od njih. 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija