Jump to content

Poziv na glavnu raspravu


anonimno

Preporučene objave

Pozvana sam na glavnu raspravu na kojoj me se tereti po čl.43. st 1. i 2. uz primjenu članka. 192 pošto je prekršajem izazvana prometna nesreća. Pošto još nisam bila na prek. sudu zanima me što mogu očekivati na raspravi - da li će mi odmah biti izrečena presuda i kada se mogu žaliti na istu ukoliko bude po mene nepovoljna, te kada se mogu žaliti na iznos kazne (ukoliko se složim s krivnjom)? Može li se dio novčane kazne koja premašuje iznos od 500 kn zamijeniti za općekorisni rad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tijek rasprave nitko vam ne može predvidjeti. ako priznate počinjenje prekršaja, sudac će zaključiti raspravu i brzo donijeti rješenje, ukoliko ne priznate, izvodit će se daljnji dokazi saslušanjem svjedoka, uvid u skicu mjesta događaja i drugu dokumentaciju priležeću spisu. kad dobijete rješenje onda imate na njemu uputu o pravnom lijeku, prema kojoj se imate pravo žalbe. složili bi se s krivnjom, a muči vas iznos novčane kazne? da bi preduhitrili sve to, zamolite suca da vam izrekne blagu kaznu ( niste naveli o kojem je prekršaju riječ - ne znamo svi napamet članke), da ste nekažnjavani.........kad okrivljenik ne komplicira postupak, tj. prizna odmah iz cuga krivnju, onda mu je sudac uglavnom sklon, pa će mu ići na ruku koliko god može......... novčane kazne do 500,00 kn zamjenjuju se radom za opće dobro na slobodi. nikakve kombinacije ne dolaze u obzir. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iznos od 200 kn je za "naknadu roškova postupka", a prekršaj Članak 43.

 

(1) Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uskretati udesno ili ulijevo, ) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu.

 

(2) Prije započinjanja radnji iz stavka 1. ovoga članka, vozač je dužan uvjeriti se da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija