Jump to content

dohodak iz inozemstva i JOPPD


ivek32

Preporučene objave

Imam pitanje.

Ako sam več zaposlen u Hrvatskoj firmi preko ugovora o radu, a imam freelance ugovor sa firmom iz SAD uz taj glavni posao u HR (što znači da imam dohodak iz inozemstva)- jel onda mogu koristiti JOPPD obrazac za plačanje poreza? Jel isto plačam zdrastveno ili samo mirovinskih 20% Moram li paziti na nešto posebno?

Mislio sam da je Paušalni obrt najlakši način, ali vidim da trenutno mogu imat problema sa prikrivanjem radnog odnosa..

Također još jedna bitna stvar - ugovor koji bi imao sklopljen sa firmom u SAD-u naravno ne prati hrvatske kriterije kao što su Ugovor o radu, Ugovor o djelu ili Autorski ugovor. Je li za podnošenje JOPPD obrasca dovoljan taj ugovor koji firma nudi, ili moram napraviti još jedan ugovor o radu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

primjereno je da ovo ugovor o djelu. podnosi se JOPPD tijekom godine. plaća se samo MIO (oslobođeno ZO). Upis u RPO. ako se plaća porez i u USA tada se može fakultativno prijaviti i INO DOH s potvrdom IRS o plaćenom porezu u USA radi djelomičnog uračunavanja. je li to prikriveni nesamostalni rad usporediti s čl. 32.a-32.k Pravilnika o porezu na dohodak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija