Jump to content

Uzdržavanje djeteta nakon punoljetnosti


Znatiželjantip

Preporučene objave

Pozdrav,

kome se plaća uzdržavanje djeteta kad ono navrši 18 godina, no nastavi obrazovanje na fakultetu? Dakle, radi se o punoljetnoj osobi koja živi pokraj faksa. Treba li roditelj, u ovom slučaju otac, samo nastaviti plaćati uzdržavanje bivšoj supruzi ili plaćati izravno svojem djetetu? Treba li posebna odluka suda za to ili ne? Moram napomenuti da otac ima jako dobar odnos s djetetom i plaća mu troškove školovanja. Pomalo mi je nelogično sada plaćati novce osobi s kojom dijete ne živi.

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se primjenjuje čl. 316. Obiteljskog zakona, a koji kaže da su oba roditelja, svaki prema svojim mogućnostima, dužna plaćati uzdržavanje za dijete, ako dijete ne stanuje s njima i ako se ni jedno od njih svakodnevno ne skrbi o djetetu. Također, Vi ste kao davatelj uzdržavanja dužni postupati po pravomoćnoj sudskoj odluci koju imate i tako sve dok s novom sudskom odlukom ne bude utvrđen prestanak obveze uzdržavanja ili  smanjena obveza uzdržavanja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija