Jump to content

Kupnja kuće (pojedinačni ispravni postupak nije proveden?)


trebampravnisavjet

Preporučene objave

Pozdrav svima,

zainteresirani smo za kupnju kuće u Dalmaciji. Naime, nekretnina za koju smo zainteresirani nema upisanu pravu vlasnicu u ZK, iako je proveden pojedinačni ispravni postupak.
U zemljišnu knjigu na navedenu parcelu su kao vlasnici upisane dvije druge osobe, što nije točno i trebalo je biti izmijenjeno nakon provedbe ispravnog postupka (u rješenju se spominje da je prava vlasnica nekretninu naslijedila i izjave svjedoka u njenu korist).

Sud je zaključio da je pogrešan zemljoknjižni upis glede predmetne nekretnine, te zbog toga odlučuju udovoljiti prijedlogu predlagateljice (po čl. 200 zakona o ZK, NN 91/96, 137/99, 114/01 i 100/04).
Sud je riješio da se ispravlja ZK stanje uz besteretnu uknjižbu prava vlasnika na predmetnoj nekretnini, te otpis iste u novi ZK uložak koji će se naknadno formirati u korist predlagatelja.
Također, na rješenju stoji zapisano kako će se rješenje provesti ZK odjel tog suda, uz brisanje zabilježbe vođenja navedenog postupka u roku 30 dana. Protiv rješenja žalba nije dopuštena.

Rješenje je iz 2008. godine i dan danas to očito još nije provedeno. Također, novi ZK uložak nikad nije formiran.
Zanima nas gdje je moglo doći do zapreke u provođenju tog postupka i koji su mogući razlozi zašto vlasnica nije upisana u ZK kao vlasnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Kupnja kuće (pojedinačni ispravni postupak nije proveden?)

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija