Jump to content

Suvlasnik želi useliti, što učiniti?


ofelia

Preporučene objave

Živim s majkom cijeli život osim par godina kad sam bila u drugom gradu i trenutno sam u drugom gradu, ali vraćam se u stan čiji je ona suvlasnik polovine. Drugi suvlasnik je ujak. On je zaprijetio ako se ja vratim da će on useliti u stan jer me ne želi tamo, ne podnosi me, narušeni su odnosi oduvijek, bez moje krivnje, tako je bilo otkad sam bila dijete što naravno nije bitno za ovu pravnu priču.

Ukratko, pošto ja nisam ni vlasnik ni suvlasnik nego samo živim s majkom od djetinjstva tamo, imam li ja ikakva prava da se zakonski suprotstavim njegovom ulasku u stan? Bojim se da će stvari eskalirati i ne mogu živjeti u zajednici s nekim tko me mrzi. Da li ja mogu pozvati policiju zbog ometanja mirnog posjeda? Ili ići na sud? Ili to mora moja majka? Sumnjam da će ona to htjeti jer je stara i bolesna. 

Mogu li išta učiniti? On također prijeti da će me izbaciti zakonski iz tog stana.

 

Da napomenem, on ima svoj stan i još ima i kuću gdje boravi malo vamo, malo tamo, dakle iz čiste pakosti bi se uselio. Da li bi sud razmotrio to da je meni i majci to jedina nekretnina i nemamo gdje i ne želimo živjeti s njim? Jer on ima gdje.

uređeno: od ofelia
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoja majka je suvlasnik pa se ti imas pravo useliti ako majka dopusta. Ali i ujak se ima pravo useliti. Ako mu to netko zabrani onda on moze tuziti da mu se placa podstanarstvo za pola stana. Tada ces izgubiti tuzbu i platiti pare s kamatama i troskovima svog i njegovog odvjetnika. Moze tuziti i za diobu pa ce stan ici na javnu drazbu gdje moze biti prodan za 1/3 trzisne cijene. Onfa tvoja majka dobije 1/6 cijene stana. Tada cete i ti i majka ostati bez svega.

Shvacam tvoju situaciju, ali ako je ujak suvlasnik onda mozes pjevati borbene pjesme. Jedini nacin je dogovoriti se s njim da se stan proda bez javne drazbe, a onda dodati nesto para i kupiti drugi stan (ako ti banka odobri kredit naravno).

uređeno: od DrAnte
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija