Jump to content

jamac


bakica

Preporučene objave

jamac sam ratnoj udovici koja ima: 7.000,00 kn mirovinu za 1 djete koje je završilo srednju školu prošle godine i navodno će joj se isplaćivati još godinu dana po završetku škole, zatim ima 1.900,00 kn nekakvu invalidninu preko Hrv. pošt. banke, zatim po svakom djetetu prima 1.400,00 kn (ukupno 2.800,00 kn) dok su god na Zavodu za zapošljavanju te još radi u firmi gdje ima plaću veću od 6.000,00 kn , zatim kuća joj je pod ovrhom druge banke i ubilježeno je zabrana otuđenja i opterećenja nekretnine, auto na kredit. Na plaći ima 4 administrativne zabrane preko 3.000,00 kn, dug firmi od 16.000,00 kn (za plin) te 2 kredita na mirovini.. Drugim riječima, njena mjesečna primanja su kao moja godišnja mirovina. Sada sam dobila opomenu, (oba jamca isti iznos od 1.250,00 kn - ja sam drugi jamac ali solidarni) i rok od 10 dana da platim 2 rate ili će mi sjesti ovrhom na mirovinu. Ako mi sjednu ovrhom ja nemam sredstava za život niti najnužnije tj. mrvicu kruha a dužnik po kreditu i dalje živi luksuzno, vozika se .

Zanima me da li banka mora ili može ići ovrhom na dužnikova primanja s obzirom da u ugovoru o kreditu piše da banka može raskinuti ugovor ukoliko se ne plate dvije rate, što je ovdje slučaj, bez da dira jamce?

Drugo pitanje je da li sudska ovrha ima prednost u odnosu na administrativne zabrane ili se sve tretira prema redoslijedu pristizanja kod isplatitelja plaće ili mirovine?Napominjem, sve kredite dizala je 50.000,00 kn i više kako bi plaćala kazne za sina (droga/alkohol/saobraćaj) kako njen sinčić ne bi išao u zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za kruh ne a za pristup internetu (sto podrazumjeva i pc koje nije jeftino) da.

 

no medjutim, savjet je da se obratite odvj. komori da vam postavi besplatnog odvjetnika.

 

medjutim oni ce vam sjesti na penziju a vi imate pravo regresa prema toj rasipnici.

ako ste stvarno tako siromasni onda ce vam sud biti takodjer besplatan tako da se ne brinete

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Anonimno!

Veoma sam iznenađena Vašom brigom o nabavci mog PC i korištenju interneta, dok se s druge strane, niste udostojili odgovoriti mi na dva postavljena pitanja:

1. da li banka može ili mora ići ovrhom na dužnikova primanja....

2. da li sudska ovrha ima prednost u odnosu na administrativne zabrane....

Ja sam svjesna da sam veoma pogrešila biti jamac osobi sa velikim primanjima, prije 2,5 godine ali što je, tu je. Inače, , da ste sve čitali kako piše vidjeli bi da sam napisala #ako mi sjedne ovrha" ... jer na svojo mirovini imam trajni nalog za moj kredit i ako se dogodi da mi banka legne ovrhom na mirovinu, tada bi bilo upitno moje življenje. Inače, budite bez brige, mene nikada nitko još nije vukao za rukav niti me podsječao da sam nekomu dužna. Sve svoje obveze uredno sam cijeli život izvršavala, pa tako i troškove interneta.

Inače, očekivala sam na ovoj stranici više razumijevanja i odgovore na postavljena pitanja a ne kako koga ubosti sa jetkim upadicama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija