Jump to content

Žalba tuženih


anonimno

Preporučene objave

na Rješenje općinskog suda stoji: "Točkom I. rješenja općinskog suda od dana 8.2.o.g. utvrđeno je presumirano povlačenje tužbe te je točkom II sud utvrdio da odluku o troškovima nije donio jer stranke nisu istu potraživale."

Sada tuženi podnose žalbu protiv toč.II. ci. rješenja zbog: -pogrešne primjene materijalnog prava i bitne povrede odredaba parničnog postuka

O b r a z l o ž e nj e

Prvosupanjski sud sasvim je neosnovano donio odluku sadržanu u t. II osporavanog rješenja u smislu da odluku o trošku nije donio obzirom stranke nisu iste potraživale.

Tuženi ističu da u dosadašnjem tijeku postupka pred prvostupanjskim sudom nisu niti bili u mogućnosti podnijeti zahtjev za naknadom prouzročenog parničnog troška obzirom do sada za navedeno nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke. naime na ročištu 29. rujna 2006 sud je donio odluku o mirovanju postupka obzirom tužiteljica nije pristupila na ročište niti je opravdala svoj izostanak. Obzirom u ostavljenom roku tužiteljica nije predložila nastavak postuka, to je sud rješenjem od 8.02.o.g. donio odluku o presumiranom povačenju tužbe.

Sada mi traže po Zakonu o parničnom postupku ispunjene pretpostavke da podnošenje zahtjeva za naknadu parničnog troška, to tuženi ovim putem potra-uju naknadu prouzročenog parničnog troška za:

- sastav odgovora na tužbu za prvotuženog od 21.04.2006

- sastav odgovora na tužbu za drugotuženog od 05.06.2006

- zastupanje na ročištu 29.09.2006. + plus 22% PDV UKUPNO 1.891 KUNU

- IVEĆANO ZA SUDSKE PRISTOJBE PO OPOMENI

Iz naprijed navedenog razvidno je da je prvostupanjsko tijelo pogrešno primjenilo materijalno pravo kada je preuranjeno donio odluku o parninom trošku u trenutku kada nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke za navedeno

Slijedom svega naprijed navedenog, tuženik predlaže da Županijski sud u .... u cijelosti usvoji žalbu tuženika te preinači toč. II. pobijanog rjeenja u smislu žalbenih navoda te donese odluku o dosudi parničnog troška tuženima. JOŠ 838,75 KN UVEĆANO ZA SUDSKE PRISTOJBE PO OPOMENI.

Molim Vas za što hitniji odgovor. Trebam li ja u ovom i sudjelovati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija