Perec objavljeno: 7. srpanj 2023. Dijeli objavljeno: 7. srpanj 2023. Po vanbračnom ugovoru partneri nasljeđuju jedno drugo. No oboje želimo da nas nasljede djeca, a ne da mi nasljedimo jedno drugo. Da li se to može srediti nekakvom izjavom o odricanju od nasljedstva? Da li postoji neki gotov obrazac? Ili nam treba odvjetnik da to sastavi? Hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 7. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 7. srpanj 2023. Hoćete reći da ne želite da taj ugovor ima pravni učinak? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Perec odgovoreno: 7. srpanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 7. srpanj 2023. Mi želimo ostati u vanbračnoj zajednici. U tom smislu želimo da ugovor o vanbračnoj zajednici ima pravni učinak. Samo želimo da nema posljedice po nasljeđivanje. Želimo da svakog od nas dvoje naslijede njegova djeca, a ne da mi nasljeđujemo jedno drugo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ines-Du odgovoreno: 12. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2023. Večer, ako se moj brat odrekne svoga dijela nasljedstva u korist mene i sestre, ima li njegova supruga pravo na pola nasljedstva kojeg se on odrekao (bračna stečevina)? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Wallflower odgovoreno: 12. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2023. (uređeno) Dana 07. 07. 2023. u 7:47, Perec je napisao: Mi želimo ostati u vanbračnoj zajednici. U tom smislu želimo da ugovor o vanbračnoj zajednici ima pravni učinak. Samo želimo da nema posljedice po nasljeđivanje. Želimo da svakog od nas dvoje naslijede njegova djeca, a ne da mi nasljeđujemo jedno drugo. Izjavu o odricanju od nasljedstva možete dati tek nakon što osoba umre. Ne dok je osoba živa. uređeno: 12. srpanj 2023. od Wallflower Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Wallflower odgovoreno: 12. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2023. (uređeno) prije 1 sat, Ines-Du je napisao: Večer, ako se moj brat odrekne svoga dijela nasljedstva u korist mene i sestre, ima li njegova supruga pravo na pola nasljedstva kojeg se on odrekao (bračna stečevina)? Hvala. Ne, nema pravo. Imovina po osnovi nasljeđivanja iza roditelja Vam ne spada u bračnu stečevinu. uređeno: 12. srpanj 2023. od Wallflower Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
brutoneto odgovoreno: 15. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 15. srpanj 2023. odlučili smo se odreći nasljedstva, jer uglavnom su samo dugovi ostali iza pokojnika, međutim u nasljedstvu je i suvlasništvo dijela grobnice, kako ide taj proces kod odricanja, je li to onda prelazi u vlasništvo općine/grada gdje se ista nalazi? je li moguće onda kasnije to otkupiti od općine/grada? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 16. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2023. prije 21 sati , brutoneto je napisao: je li to onda prelazi u vlasništvo općine/grada gdje se ista nalazi? Da, tada se radi o ošasnoj imovini. prije 21 sati , brutoneto je napisao: je li moguće onda kasnije to otkupiti od općine/grada? Samo ako postoji volja s njihove strane. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
brutoneto odgovoreno: 16. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2023. (uređeno) prije 46 minuta, Borbena7 je napisao: Da, tada se radi o ošasnoj imovini. Samo ako postoji volja s njihove strane. zaboravio sam napomenuti da pokojnikova sestra je suvlasnica dijela grobnice tako da bi ona tražila otkup tog dijela, ne vidim trenutno razloga zašto u tom slučaju općina ne bi udovoljila tom zahtjevu, šta će im suvlasništvo grobnice. ali dobro znati da je to moguće pa ćemo vidjeti... i pitanje koje su cijene takvih otkupa grobnica? uređeno: 16. srpanj 2023. od brutoneto Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.