Jump to content

Izvanbračna zajednica


Gogilica1

Preporučene objave

Poštovani,

U izvanbračnoj zajednici sam preko 20 godina (prijavljena na istoj adresi). Partner je 2 godine prije početka naše izvanbračne zajednice počeo otkupljivati stan na svoje ime. On ima 2 djece iz prijašnjih brakova, a ja 1 iz prijašnjeg braka. Niti jedno dijete ne živi trenutno u našem kućanstvu, niti je prijavljeno na našoj adresi. Zajednički snosimo sve troškove, s tim da ja plaćam režije i otkup stana. Zanima me na koji način mogu sebe zaštiti da u slučaju da se mom partneru nešto dogodi, ne doživim to da me njegova djeca istjeraju iz stana ili da nemam pravo na ništa. Što mogu napraviti i gdje, da bi sebe osigurala možebitnih problema. Napominjem da je on spreman izaći mi u susret da se zaštitim od neželjenih posljedica. Unaprijed zahvalna na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Gogilica1 je napisao:

Što mogu napraviti i gdje, da bi sebe osigurala možebitnih problema.

Vi zakonski nasljeđujete dio njegove imovine kao izvanbračna družica na jednake dijelove s njegovom djecom (ako ne bi bilo oporuke). Ukoliko biste oporukom bili izostavljeni, nasljeđujete nužni zakonski dio (polovica onoga što bi vam pripalo po zakonu).

Ukoliko se želite osigurati, može vam darovati dio stana pa se upisujete kao suvlasnik određenog idealnog dijela.

Još jedna alternativa jest da zaključite Ugovor o uređenju imovinskih odnosa izvanbračnih drugova i to smatram najboljim jer možete obuhvatiti sve, ne samo stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija