Jump to content

Onemogucavanje kontakta sa djetetom


stranac_u-noci

Preporučene objave

Postovani

U tijeku je rastava braka pred Sudom ali zbog strajka Suda jos nisam dobio poziv. Uglavnom bivsa trazi 600 eura alimetacije jer ja radim u Njemackoj i zbog toga smo dospeli na sudu jer je to veliki iznos koji se i u Njemackoj ne dobijajju sa mojim primanjima i troskovima. Oko vidjanja dijeteta sve smo se sloziili osim kontak telefonom utorkom i cetvrtkom u periodu od 18h  do 20h to se nisam slozio zbog posla skrbnistvo je zajednocko dogovoreno. Uglavnom bivsa me je blokirala na dijetetov telefon jer ne zelim  placati iznos koji ona zeli.(Navodno se djetetu pokvario mobitel ali kada zovem sa drugog broja zvoni ali se dijete ne javlja jer mu majka sigurno brani).Sa bivsom nemam kontakt je vredja ponizava i ucjenjuje sto je sve i snimljeno. Kontaktirao sam CZSS i njihov odgovor je bio da oni tu nista ne mogu puno uciniti, da je mogu opomenuti i to je to. Sta mogu poduzeti? Uglavnom znam da CZSS mora da reagira koliko sam citao po vasem forumu.Da majka ne smije da brani kontak ocu sa dijetetom. Inace sa djetetom imam super kontak i odnos sa djetetom je uvijek bio bez ikakvih problema svoje dijete ne pamtim da sam ikada lupio po guzi ako je nesto zgrjesilo itd, djete ima 10 godina.

Hvala unaprijed na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da trenutno boravim u Njemackoj. Kontak je uvijek bio preko Vibera sve dok bivsa nije zablokirala me na djetetovom mobitelu.Nemam punomocnika u sudskom postupku.

Koje je najbolje rijesenje i kako da opet imam kontak sa djetetom? Jer dok ne platim cifru koju trazi bivsa necu moci da cujem djete, dok sud nas ne pozove i donese presudu koliko moram placati.

Hvala jos jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , stranac_u-noci je napisao:

Koje je najbolje rijesenje i kako da opet imam kontak sa djetetom? Jer dok ne platim cifru koju trazi bivsa necu moci da cujem djete, dok sud nas ne pozove i donese presudu koliko moram placati

Najbolje bi bilo da opunomoćite odvjetnika i da odmah idete sa prijedlogom određivanja privremene mjere s kojom će se do okončanja sudskog postupka regulirati s kojim će roditeljem dijete stanovati, odnosno kako i kada ćete ostvarivati osobne odnose sa svojim djetetom, te pitanje uzdržavanja.

Tako da imate kontinuitet u održavanju odnosa s djetetom, ali i da Vam se do pravomoćne sudske odluke ne nakupi zaostataka na ime alimentacije i naravno da Vam dijete za ovo vrijeme ne bude financijski zakinuto. 

Dana 30. 07. 2023. u 21:25, stranac_u-noci je napisao:

Uglavnom bivsa trazi 600 eura alimetacije jer ja radim u Njemackoj

Pogledajte ovu odluku, te ovu odluku vezano za visinu određivanja alimentacije. Uzmite u obzir da je svaki postupak zaseban, te da presuda sud ovisi kako o Vašim primanjima, tako i o djetetovim potrebama, kao i Vašim tekućim rashodima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija