Jump to content

Zdravstveno osiguranje kao uvjet za privremeni boravak


planetoman

Preporučene objave

Pozdrav,

Cura, Filipinka, a uskoro zena je na privremenom boravku na temelju rada. Buduci ce nakon vjencanja dati otkaz i nece vise biti zaposlena, jedan od uvjeta za privremeni boravak (u svhu spajanja obitelji) je i zdravstveno osiguranje. Da li netko zna kako najjednostavnije rijesiti to zdravstveno osiguranje? Prema ovoj MUPovoj stranici https://mup.gov.hr/stranci-281595/koji-se-dokazi-smatraju-dokazom-o-osiguranom-zdravstvenom-osiguranju/28192 kao dokaz se moze priloziti privatno pa cak i putno osiguranje. Da li postoji jos kakva (jeftinija) opcija s obzirom da bi trazila privremeni boravak za naredne dvije godine? Btw. ja sam zaposlen.

 

uređeno: od planetoman
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Mislim da vam je najbolje probati prijaviti dok još ima HZZO, pa onda odmah produžiti kad se odobri privremeni boravak a ona da otkaz. Jer će ionako morati pokriti te mjesece koje nije bila pokrivena kad se vrati na HZZO. Tako je bar nama bilo. Možda ju možeš ti dodati da preko tebe bude osigurana nakon što se vjenčate? To nisam sigurna, ali vrijedi pitati. Bilo bi možda jeftinije nego da sama plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija