Jump to content

Ovlasti Centra za soc. skrb


litera

Preporučene objave

Postovani,

u slučaju kad se radi o konfliktima razvedenih supružnika i nepostivanju sudske odluke o vidjanju djece, imaju li centri ovlasti po kojima mogu samostalno postupati, ili je njihovo samo da daju prijedloge i misljenja sudu?

Može li stranka sama postupati, podnositi sudu dokazne materijale, prijedloge, zahtjeve itd. ili se mora prvo obratiti Centru?

S obzirom da dosadasnja obraćanja Centru nisu dala nikakve rezultate (osim sto su jos  i pogorsala situaciju, na stetu majke i djece), bi li po majku bilo nekakvih "sankcija" od strane Centra, ako bi se ubuduće direktno obraćala sudu, a njih da zaobidje?

Sud do sada nije uvažavao misljenje ni prijedloge Centra pa mi je nejasno tko tu ima veću "moć". Netko kaže da se  sudovi ne obaziru puno na njihove prijedloge i misljenja, a netko  da sud posebno ne "istražuje" situaciju, nego samo potvrdi to sto Centar kaže. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Protiv oca se već jako dugo vodi kazneni postupak radi zlostavljanja djece. Cijelo to vrijeme nije dobio nikakve zabrane ni mjere. Majka je mislila da će Centar predložiti barem susrete pod nadzorom jer lose utječe na djecu, ali Centar kaže da je dovoljno da majka bude prisutna. Nepridržavanje odluke se očituje u tome da je djecu vratio nekoliko dana poslije. Susrete s djecom , izmedju ostalog, koristi da djecu "otudji".

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija