Jump to content

ima li pravo na odstetu???


anonimno

Preporučene objave

Postovani! Molim vas da mi objasnite da li moj decko ima pravo na ikakvu odstetu?! Naime,prije nesto vise od godinu dana imao je prometnu nesrecu,koju je on skrivio jer je bio pod utjecajem alkohola. Imao je nekoliko operacija i proveo mjesec dana u bolnici. Automobil je bio registriran i osiguran ali od njega nije nista ostalo. On jos uvijek nije dobio nikakve papire od policije i ne znamo koliko je imao alkohola u krvi. Ako odsteta postoji,kome se obratit,sa kojim dokumentima i kolika bi odsteta mogla biti. Napominjem,automobil sa kojim je imao prometnu nesrecu nije imao gotovo nikakve stete a i vozac nije bio teze ozljeden. Pomozite!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je vozač u alkoholiziranom stanju prouzročio nezgodu nema pravo na odštetu. U konačnici ako je vozač iz drugog automobila tražio bilo kakvu odštetu morat ćete platiti i njegove troškove (popravak auta, ozljede). Od policije nećete dobiti nikakve papire već ćete biti pozvani na prekršajni sud. Zapisnik policije možete tražiti sami ako želite vidjeti što je policija utvrdila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zatražiti zapisnik o očevidu od policije (treba platiti 20,00 kn), nakon toga otići kod odvjetnika sa zapisnikom i medicinskom dokumentacijom. Pojam građanske krivnje je vrlo širok, pa ako postoji podijeljena odgovornosti, tada postoji i mogućnost da Vam dečko dobije barem dio naknade štete. Svatko odgovara u granicama svoje krivnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija