Jump to content

Prelazak iz državne službe sa u lokalnu samoupravu na


Prava123

Preporučene objave

Poštovani, 

imam pitanje je li moguć prelazak sporazumom čelnika tijela iz državne službe (sa SSS) u lokalnu samoupravu (na VSS) s tim da ostvarujem sve uvjete za zaposlenje sa VSS gdje prelazim ?

Također me zanima da li državno tijelo u kojem sam trenutno zaposlena može normalno zaposliti novu osobu ako ja pređem u drugo tijelo sporazumom ?

Hvala na odgovoru

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguć je, a navedeno je regulirano člankom 76. i 76.a Zakona o državnim službenicima, no u vezi spreme navodi se "ali samo na radno mjesto za koje je propisan isti stupanj obrazovanja i potrebno radno iskustvo u jednakom ili dužem trajanju."

Drugi dio pitanja ne znam....pitajte kadrovsku ministarstva....

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 19. 09. 2023. u 15:53, gala385 je napisao:

Moguć je, a navedeno je regulirano člankom 76. i 76.a Zakona o državnim službenicima, no u vezi spreme navodi se "ali samo na radno mjesto za koje je propisan isti stupanj obrazovanja i potrebno radno iskustvo u jednakom ili dužem trajanju."

Drugi dio pitanja ne znam....pitajte kadrovsku ministarstva....

 

 

 

Hvala na odgovoru ...

Meno bi trebalo detaljno objasniti ovaj dio zakona koji se tiče sporazumnog prelaska iz državne službe u lokalnu upravu je li sigurno ne može premještaj ići sa SSS na VSS ako neki pravnik zna jer su odvojeni članci za prelazak iz državne službe u drugu državnu službu (čl.76) i iz državne službe u lokalnu samoupravu (čl.76.a)-koji bi bio moj slučaj Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Prilično je hitno pa se zahvaljujem unaprijed svima na pomoći.

Kopiram dio zakona:

6. Dio   PREMJEŠTAJI

Premještaj državnih službenika

Članak 76. (NN 61/17)

(1) Državni službenik može po potrebi službe biti premješten na drugo radno mjesto u istom ili drugom državnom tijelu, u istom ili drugom mjestu rada, ali samo na radno mjesto za koje je propisan isti stupanj obrazovanja i potrebno radno iskustvo u jednakom ili dužem trajanju. Iznimno, državni službenik može uz njegovu suglasnost biti premješten na radno mjesto za koje je propisano radno iskustvo u kraćem trajanju.

(2) Premještaj po potrebi službe temelji se na slobodnoj ocjeni čelnika tijela o potrebi da se državni službenik premjesti s jednog radnog mjesta na drugo, a naročito u slučajevima: popunjavanja upražnjenog radnog mjesta, čiji se poslovi moraju obavljati bez prekida, potrebe povećanja broja izvršitelja zbog povećanog opsega posla, bolje organizacije rada, potrebe za angažiranjem drugog državnog službenika na određenom radnom mjestu radi pravodobnog efikasnijeg obavljanja određenih poslova i zadataka. Potreba službe mora biti obrazložena.

(3) Službenika se ne može bez njegove suglasnosti premjestiti iz jednog u drugo mjesto rada, koje je udaljeno više od 30 kilometara od mjesta stanovanja državnog službenika ako bi se premještajem bitno pogoršale njegove obiteljske prilike.

Članak 76.a (NN 70/19)

(1) Kada to zahtijevaju potrebe službe, službenik tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno službenik iz javne službe iznimno može biti premješten na radno mjesto u državnu službu pod uvjetima iz članka 76. ovoga Zakona.

(2) Državni službenik može biti premješten u tijelo lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno javnu službu pod uvjetima utvrđenim u stavku 1. ovoga članka.

(3) Za premještaj iz stavka 1. i 2. ovoga članka potreban je prethodni pisani sporazum čelnika tijela, odnosno javne službe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija