Jump to content

Problemi sa punicom


v_rex

Preporučene objave

 Pozdrav. Žena i ja živimo na katu obiteljske kuće koja je u vlasništvu mojih roditelja. Žena je vlasnica stana u Varaždinu do kojeg smo došli temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju. U tom stanu imamo podstanare. Žena je vlasnica je i polovice manje obiteljske jednoetažne kuće u Zagrebu do koje je došla nasljeđivanjem nakon smrti oca. Vlasnica druge polovice te kuće je njena majka i ona živi u njoj. Njezina majka od nedavno inzistira na prodaji kuće i mi razmišljamo o kupovini njene polovice (dijelom gotovina, a dijelom kredit). Plan nam je staviti podstanare koji bi nam otplaćivali kredit. Majka tvrdi da bi nakon prodaje kuće kupila sebi manji stan i preselila se u njega.

 ..I to bi sve bilo u redu da majka nema daleku povijest varanja, krađa, pijanstva, dizanja kredita i ovrha,  općenite emotivne i mentalne nestabilnosti i dr. Napominjem da novac koji bi dobila prodajom svoje polovice nije dovoljan za kupovinu nekretnine u Zg. I tu imamo dosta osnovanu sumnju da bi ona uzela cash i otišla nekamo, a da bi se onda kad potroši novac vratila i zahtjevala da se brinemo o njoj i da je negdje smjestimo jer ona eto 'nema kamo'. Mi bi u tom slučaju plaćali kredit od plaća a ona bi živjela u kući koju je prodala (tj, svoju polovicu).

 Postoji li ikakvi zakonski način sa kojim bi se mi zaštitili od tog scenarija? Što nam je činiti? Imamo problem sa time što je u zadnje vrijeme postala neugodna i napasna i nije nam lako trpjeti njene ispade, a sa druge strane strah nas je otkupiti nekretninu zbog njene 'povijesti'..? 

 

 Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija