Jump to content

Što podrazumijeva "upravljanje vozilom"?


dr_tom

Preporučene objave

Da, ovo ne spada pod upravljanje.

I ako pitaš radi prometne nesreće, tj. pad s motocikla, da, ljudi koriste obranu "nisam vozio i pao, nego sam ga gurao i pao" i to nekad i može proći (ovisno o oštećenjima, ozljedama i sl.), pa ako je stvarno tako, ne radi se o prometnoj nesreći niti ima ikakve kazne za eventualnu alkoholiziranost i dr.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o prekrsaju "upravljanje pod utjecajem". U slucaju kad je osoba npr. pod utjecajem alkohola i odluci da nece voziti (upravljati?) nego pjesice hoda i gura vozilo po nogostupu ili uz rub ceste (ako nema nogostupa) pa prilikom takovog hodanja bude zaustavljena od strane policije. Da, policija moze alkotestirati i bicikliste i pjesake ali moze li u zapisnik napisati da je osoba zatecena "u upravljanju" ako se nije vozila na biciklu ili motoru nego gurala takovo vozilo dok se pjesice kretala? Osoba je de-facto pjesak i sudjeluje u prometu kao pjesak, motor ili bicikl gura pored sebe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je u ovom (pretpostavljam Vašem) slučaju mogla neposredno utvrditi da ste vozili motocikl jedino ako su Vas vidjeli da ste ga prethodno vozili pa potom sišli s njega (vjerojatno uočivši ophodnju) i nastavili ga gurati. Dakle nije nužno da Vas zaustave u samoj radnji upravljanja već je bitno da Vas uoče u vožnji, a u kojem trenutku Vas zaustavljaju uopće nije bitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija