Jump to content

Kupnja stana u novogradnji i trece curenje vode u 5 i pol mj


Žana N.

Preporučene objave

Postovani,

molim Vas za hitan savjet!!

Radi se o sljedecem; kupljen je stan u novogradnji prije otprilike 6mj, do sada pri svakoj kisi probija nam sve veca lokva vode na plahonu stana tj do polovice dnevnog boravka. Iznad je susjedov stan i na tom podrucju gdje nas dnevni boravak pocinje to su terasna vrata (ulazak iz terase u dnevni boravak, a terasa nije u potpunosti natkrivena) od susjeda. Do sada je vec 3 puta probilo na plahonu da su fleke vode bile do pola boravka u razlicitim velicinama da bi nakon pola dana do dana iz njih kapala voda dolje nama na pod. Zvali smo investitora stana, prisustvovao je i izvodjac, oni svaki put kazu da je saniran problem, ali pri svakoj kisi nama sve vise probijaju lokve vode. Kod susjeda iznad nema vidljivih tragova vode i oni ne mogu naci problem. Investitor se vec oglusuje na nas problem ignorirajuci nas, a izvodjac ne moze naci uzrok problema i ta trakavica se nastavlja. Vlasnik stana/susjed iznad je kupio Rohbau stan i planira u kratkom roku postaviti podnu oblogu i ne pada mu pamet trgat pod nakon sto ga postavi ako nama bude i dalje curilo jer kod njega nema vidljivih tragova vode, vlasnik stana ni ne zivi u tom stanu, nego povremeno dolazi.

Na nase sugestije i prijedloge vezano da se pogleda gdje bi mogla voda probijat po tudjim iskustvima izvodjac radova se oglusuje.

Molim Vas za savjet koje mjere poduzet, da li osigurat stan ili potraziti odvjetnika, ukoliko da, koja su nasa prava?

Hvala unaprijed od srca!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema iskustvu najčešće se radi o loše izvedenoj hidroizolaciji terase, posebno u dijelovima koji se spajaju s zidovima i izlazom na terasu gdje voda prodire između glazure i AB ploče te će se samo vama pokazati ista. Još ako su postavljene pločice, naravno da je izvođaću najlakše proći silikonom i reći da je sanirano. No, postoji rok za ovakove i slične nedostatke i propisan je za odredbe ugovora o djelu i skrivene nedostatke te iznosi 2 godine (prema prakisi počinje teći od izdavanja Uporabne dozvole). Stoga, ukoliko je dokazivo da je izvođač ugradio proizvod ili izveo radove na način da uzrokuju skrivene nedostatke (a same fleke od vode na plafonu jesu dokaz) imate pravo u navedenom roku uputiti zahtjev izvođaču za kvalitetnom sanacijom (ili eventualno investitoru ukoliko je isti rizik preuzeo ugovorom o gradnji). Kako bi ovo,

prije 2 sati , Johanna10 je napisao:

oni svaki put kazu da je saniran problem

upućivalo da se radi o već iznad navedenom i mogućem ponavljanju dijela već izvedenih radova (lupanje pločica i sanacija hidroizolacije, što naravno izvođaču nije baš u interesu) bojim se da bi vas i vaš problem ozbiljnije shvatili tek angažmanom i dopisom odvjetnika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija