Jump to content

Privremeni boravak u RH


acoralic

Preporučene objave

Poštovani,

mama od moje supruge (drž. Filipina) živi sama i bez primanja u Filipinima te se ja i supruga financijski brinemo o njoj tako što joj svaki mjesec šaljemo novce i to nam je sve dosta zahtijevno a sama je tamo bez obitelji pa bi voljeli je dovesti u RH da živi s nama. Ona ima 55 godina i trenutno je nezaopslena a da je i zaposlena, teško bi preživjela bez naše pomoći. Povušali smo se informirati u lokalnoj Policijskoj postaji i Policijskoj upravi dali ima pravo na privremeni boravak u RH na osnovu spajanja obitelji ali su nam rekli da nema zato što joj je kčerka (moja supruga) i dalje stranac na privremenom boravku(spajanje obitelji). 

Molio bih vas da nam ikako pomognete oko toga na koji način bi ona ostvarila pravo na privremeni boravak u RH, da se zaposli ili uda za te opcije znamo ali što se tiče posla žena je u godinama i i ne razumije hrvatski jezik, a udaja nije moguća zato žto je ima sklopljen brak u Filipinima ali ne živi već dugo sa tim "mužem" ali u državi Filipini nije se moguće rastati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

A ako imate dovoljno sredstava dok čekate da žena postane državljanin, možda možete vi zaposliti mamu službeno kao kućnu pomoćnicu ili dadilju? Ne znam da li to funkcionira, ali eto, meni je to palo na pamet kao ideja. Ne znam što treba dokazati za radnu dozvolu, možda možete reći da treba Filipinski jezik zbog djece (ako ih imate)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija