Jump to content

Kako podijeliti imovinu sa suvlasnicom koja ju ne želi?


Miso

Preporučene objave

Suvasnik sam, zajedno s mojom sestrom, više čestica zemlje zajedno s osobom, bliskom rođakinjom, koja živi u inozemstvu, ne zna hrvatski jezik, ne dolazi u Hrvatsku (zadnji put je bila kao djevojka 70-tih godina dok joj je još otac bio živ) i od tada odbija ikakve kontakte sa mnom i rodbinom u Hrvatskoj. Imovina koju ovdje ima ne zanima ju. Kako bih sredio stanje u zemljišnim knjigama gdje je bio upisan pok. otac te suvlasnice, proveo sam ostavinsku raspravu za tu imovinu i sad je ona upisana kao njegova nasljednica i suvlasnica u zemljišnjim knjigama.

Obzirom da ona odbija sve moje kontakte i sva službena pismena iz Hrvatske iako sam ju mailom obavijestio o čemu se radi, zanima me kako s njom razvrgnuti suvlasničku zajednicu, a istodobno (p)ostati vlasnik nekretnina kojima sam isključivi i jedini posjednik (moja sestra također živi u inozemstvu i odrekla bi se svog dijela u moju korist, odnosno darovala bi mi ga)? Naime, radi se o parkiralištima koja koristim, zemlji koju povremeno krčim ili obrađujem i sl. Da li ići tužbom i kakvom, a da izbjegnem mogući scenarij da neke od tih, meni važnih, potrebnih i relativno vrijednih nekretnina, u konačnici ne pripadnu državi jer ona odbija bilo kakvo sudjelovanje u ičemu vezanom uz tu zemlju, pa tako i u razvrgavanju svulasničke zajednice. Njeno suvlasništvo mi je problem jer bih neke od tih nekretnina prodao, imam zainteresirane kupce koji ne žele kupiti 3/4 nekretnine i ostati u suvlasništvu s njom.

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija