Jump to content

Multila skleroza_nemogućnost potpisa_prst


Erna Mini Me

Preporučene objave

Poštovani,

 

Trebam savjet.

Prijateljica mi ima Multiplu sklerozu i jak tremor desne ruke. Nedavno je ostala bez oba roditelja i živi sama. Sada postoji potencijalna opasnost za otimanje svega što je naslijedila. Nema nikoga pa molim za savjet kako joj pomoći. Naime, ona se ne može potpisati i ja sam joj rekla da ću se raspitati kako se pravno zaštititi da joj niti jedan dokument kojeg bi trebala potpisati ne vrijedi ako ne stavi svoj otisak prsta jer to liči na škrabotinu a ne na potpis pa je falsifikat vrlo realno moguć.

 

Molim konkretno: kako se može pravno zaštititi jer nema nikoga a u kuću koju je naslijedila i u kojoj ne živi je već bio pokušaj provale.

Kod preminulog oca  nisu nađeni nikakvi dokumenti pa ni od  skupog  automobila.  Vrlo polako i otežano rješava stavku po stavku...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Borbena7 je napisao:

Možete li pojasniti kako bi je otisak prsta umjesto potpisa zaštitio od provale u kuću?

Ne može zaštititi od provale, znam, ali, pojavljuju se neki  likovi i nekakve kombinacije u kojoj postoji opasnost da je netko prevari . Neki znanac je već tražio da mu potpiše neku punomoć. Sva sreća da nije. To je svaki puta druga  škrabotina pa se niti ne može nazvati potpisom. Zato sam joj predložila da stavlja otisak prsta umjesto potpisa..... Kako to realizirati i tko je može zaštititi? Ne želi imati posla sa socijalnom službom..... Zaista je loša situacija. Treba mi konkretan savjet, da li ići odvjetniku, sudu? kome i kako?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija