Jump to content

Pričuva i održavanje zgrade - tvrtka ne obavlja svoj posao


knjiga1

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim vas za pomoć. Kome se obratiti ako tvrtka kojoj se plaća pričuva redovno ne obavlja svoj posao. Zgrada je sa 3 stana. 1 stan je u vlasništvu Grada, 2 stana u vlasništvu privatnih osoba. Grad dodjeluje stan socijalnim slučajevima. Zgrada je jako stara i zahtijeva obnovu, također je pod zaštitom konzervatora, u centru grada je. Godinama se molimo da nam se obnovi fasada i krovište, dakle da tvrtka digne kredit i financira se iz kredita, nama povećaju pričuvu. Nitko ništa, mi i susjedi to hoćemo već 20 godina, Grad nije previše briga, ali smo ih pritisnuli i sad bi i oni to kao rješavali. Trenutno je otvoren natječaj za obnovu, koji je na snazi već 2 mjeseca, vlasnik tvrtke za održavanje obećaje stalno sastanak i da će nas prijaviti na natječaj, gdje se mogu povući sredstva iz EU i manje bi platili cijeli projekt. Vlasnik tvrtke sazove sastanak, dođemo tamo, asistentica javlja da on nije došao na posao, da ni neće. Ne javlja se na mobitel. I tako u krug. Pokušava izbjeći dok se natječaj ne završi. Jer smo ga u protekla 2 mjeseca nazivali je li nas prijavio, obećavao je da bude, zovemo ga prošli tjedan i kaže nam da se više ne stignemo prijaviti. Natječaj je otvoren do 1.12. Na koji način da ga se prisli, kome se žaliti, što mogu učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 minuta, Davor80 je napisao:

Promijeniti upravitelja zgrade.

Koji je postupak? Može li to samo tako izaći, mora li upravitelj pristati ili? Pod upraviteljem se smatra direktor te tvrtke? Nisam ni sa čim upoznata.  I kud to idem, na sud ili?

Samo 2 tvrtke u našem gradu se bave time, znači preostaje mi preći u drugu tvrtku. Ostaju li novci od zgrade onda i dalje za raspolaganju?

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , knjiga1 je napisao:

Samo 2 tvrtke u našem gradu se bave time, znači preostaje mi preći u drugu tvrtku

Pronađete upravitelja s kojim želite surađivati, a to ne mora nužno biti upravitelj iz Vašeg grada. Oni će Vas dalje uputiti što Vam je činiti, jer morate prikupiti potpise većine suvlasnika. 

prije 22 sati , knjiga1 je napisao:

Ostaju li novci od zgrade onda i dalje za raspolaganju?

Naravno, jer su to Vaša sredstva s posebnom namjenom. Dosadašnji upravitelj se naplaćuje mjesečno iz tih sredstava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija