Jump to content

Gradski stan-pov.najamnina...molim savjet


Kek0

Preporučene objave

Pozdrav svima i molim HITNO za savjet...

 

Temeljem ugovora o najmu na neodr. vrijeme preko 10 god. boravim u gradskom stanu vel. 66 m2 sa obitelji (ž+3. mlt. dj.). Uredno podmirujem sve obaveze, a aneksom ugovora prisiljen sam (pod prijetnjom iseljenja) plaćati i pričuvu za unajmljeni stan- inače obavezu najmodavca. Stan je na zadnjem katu, neetažiran (kao i ostali), a zgrada nije upisana-uknjižena niti je ikada izvršen tehnički prijem jer je početkom rata (1990.) nedovršena useljena većinom izbjeglicama. Zgrada nema uređeno parkiralište, a prilaz (betonirana staza), stepenišnu ogradu, pločice, drvarnice i dr. stanari su dovršavali svojim i novcem prikupljenim iz pričuve.

 

Klasičan scenario: bliže se izbori, Gradske blagajne su ispražnjene, sve rasprodano i ostali stanovi koji su obj. natječajem ponuđeni na prodaju po tržišnim cijenama iako nisu etažirani itd. tako da nije dostavljena niti jedna ponuda.

Kako bi ostvarili svoj naum (novac) brzopoteznom sjednicom poglavarstva (ne vijeća jer takva odluka nebi tako lako i brzo prošla) poskupili su stanarine sa 400 na 900 kn + 120 kn pričuve i takvim potezom nastoje "prisiliti" barem sadašnje stanare na kupovinu. Prema ranije isprobanom receptu (anex - pričuva) raskinut će stare i ponuditi uz prijetnju iseljenja nove ugovore.

 

PITANJE: Može li se išta učiniti, imamo li ikakva prava ... stan bi otkupili ali prema realnoj cijeni srazmjernoj lokaciji (Slavonija-manje mjesto-NIJE PDS), kvaliteti i stanju zgrade-stana (potkrovlje - po novom 5 kat ?, zgrada neucrtana, neetažirana, nedovršena, vlaga u stanu, ista cijena za II, IV i potkrovlje - V kat ...) :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne morate pristati na aneks.

kada vam dodje takva prisila kako vi to nazivate angazirajte odvjetnika koji ce im se obratiti pa ce se smiriti.

oni odi tako jer se vecina ljudi boji kao i vi iako bez osnove obzirom da ste ugovorom o najmu dovoljno zasticeni jer vas ne mogu bas tako lako izbaciti na ulicu.

ali s druge strane naravno da mogu otkazati ugovor pod uvjetima propisanim u ugovoru i zakonu pa je i to razlog da se barem pokusate izboriti da ta najamnina ne bude veca ili da pocne sto kasnije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija