Jump to content

Punomoć i raspolaganje novcem teško bolesne osobe.


SvastaNesto50

Preporučene objave

Već neko vrijeme sam opunomoćenik starijem članu obitelji i svaki mjesec dižem određeni iznos sa računa uz njihovo znanje i pristanak. Član obitelji je od nedavno teško bolestan, i smrtni ishod nije isključen. Formalna oporuka ne postoji, samo osobina usmena želja da se imovina, koja samo obuhvaća iznos tekućeg računa, da dvama od triju bliskih srodnika.

 

Načelno nemam ništa protiv da i taj treći nasljednik dobije dio, no htio bih smanjiti sumu na računu prije no što do toga dođe. Tu dolazim do pitanja teme. Smijem li ja sve dok je osoba živa sa njenog računa skidati novac? To je do sada bilo postepeno, par puta mjesečno, no s obzirom na situaciju trebao bih više puta doseći dnevni limit ako dižem putem bankomata. Alternativno, mogu li novac prebaciti na vlastiti račun? Znam da je to nemoguće potvrditi ovako na forumu, no uvjeren sam u ta da bi osoba željela da se postupi tako nekako.

 

Koja su moja prava dok je osoba još živa, i bih li mogao snositi neke legalne reperkusije ako krenem intenzivnije podizati novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija