Jump to content

Odgađanje rasprave


gmail

Preporučene objave

Pozdrav...Prošle godine sam podnjeo tužbu protiv MHB koja je usvojena kad več žalbe nisu uspjevale jer su me uporno vračali sa usvojenom žalbom na isto povjerenstvo sa istom ekipom i sa istim odgovorom,znači 4 žalbe usvojene i isto toliko odbijeno  a ova zadnja ŽALBA takođe u moju korist i sa vještakom isto u moju korist i opet izgubljeno vrijeme i novac a naročito moje zdravlje jer su tužbu osporavali i uvažili na VUSU i vratili na raspravu koju sam trebao imati još sredinom prošle godine ali su par dana prije odgodili bez objašnjenja za kraj sječnja ove godine (5 mjeseci) i sad opet odgađaju bez objašnjenja i razloga a odvjetnica misli da je to zbog spriječenosti vještaka !! agonija i borba traje od 2016 kad sam pokrenio postupak za povečanje HRVI a nije PTSP več bolest e da li ima neki lijek da dočekam njihovo rješenje,neki rok umislio sam si da oni tamo koji vedre i oblače neču toliko živjeti sa svojom bolešču...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvnjavam se ovo zadnje je bila tužba a ne žalba i volio bi da mi netko odgovori ako dočekam raspravu i bude negativna a vjerojtno če tako i biti šta mi preostaje da li se ima još gdje žaliti na večem tijelu od VUSA ako me još donekle zdravlje drži kako tako i prije ne riknem što vjerojatno i oni to očekuju....hvala dobronamjernima a da uskoro ču napuniti 67 godina a snaga me polako izdaje što zbog godina i zdravlja a sa 4 godine na liniji sam na minimalnoj mirovini od 502 eura i RVI 30%

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , gmail je napisao:

da li se ima još gdje žaliti na večem tijelu od VUSA

Eventualno Vrhovnom sudu RH kao izvanrednom pravnom lijeku sa zahtjevom za izvanrednim preispitivanjem zakonitosti pravomoćne presude.

Nažalost, upravno i parnično procesno pravo koliko je slično, u jednoj stvari je jako različito. Naime, da bi u upravnopravnom procesu stranke koristili izvanredni pravni lijek o kojem bi odlučivalo tijelo van upravnog sudovanja (Vrhovni sud) i odlučivalo o zahtjevu za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude (Upravnog suda/Visokog upravnog suda) čak i kada bi imali osnove za to, postoji određeni filtar. A to je DO. Prema tome stranka kao takova u upravnom sporu ne može ići s zahtjevom za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude prema Vrhovnom sudu nego mora poslati prijedlog za to DO koji ima diskrecijsko pravo odlučivanja po prijedlogu i eventualno upućivanje zahtjeva VS RH, a što znači da ga DO može i odbaciti.

 

Doduše, postoji i mogućnost prijedloga za obnovom postupka (za presude, ne i rješenja) no samo iz razloga taksativno navedenih u Zakonu o upravnim sporovima, a jedini koji predmnjevam da bi možda mogao koristiti je iz tč.6 "ako stranka sazna za nove činjenice ili nađe ili stekne mogućnost da upotrijebi nove dokaze na temelju kojih bi spor bio povoljnije riješen za nju da su te činjenice, odnosno dokazi bili izneseni ili upotrijebljeni u prijašnjem sudskom postupku", no to ti ostaje u domeni upravnog sudovanja.

Sorry BPO, to je to. Lijep pozdrav i svako dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Spitfire iako predugačkoi ne nemam više snage ni vjere JEDINO mi ostaje mala ali mala nada u povoljan ishod sa vještakom koji je vještačio u moju korist..

Za Brisel znači nisam sve ispucao instance a nadao se na međunarodni sud da tražim pravdu ako ispušim....hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija