Jump to content

Stručna služba u školi,ovlasti


Loop

Preporučene objave

Poštovani,

Moje isprike jer nisam sigurna da moje pitanje spada pod ovu temu.

Situacija je naime slijedeća.Kćerki u razredu druga djevojčica uzima stvari,razbacuje ih,grize i krade,sve to pod satom.Moja kći ju je tužila razrednici i dobila je opasku u e dnevnik(ta djevojčica).Inače se radi o djevojčici čiji roditelji nisu kooperativni i mala je nemoguća prema svima u razredu.Danas mi kći kaže da su one dvije udaljene sa sata na razgovor s logopedicom.Nas kao roditelje nitko nije obavijestio.Roditelji ove druge djevojčice su upućeni .Moje pitanje glasi,smije li stručna služba škole dijete pozvati sa sata na informativni razgovor a da ja kao roditelj ne budem o tome obaviještena?

Hvala i lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Obiteljskom zakonu imate pravo i dužnost da štitite prava i interese Vašeg djeteta. Tako da trebaju obavijestiti roditelja i omogućiti roditelju da i sudjeluje u tom sastanku, u krajnjoj liniji da se vidi uopće o čemu se tu radi.

Možete školi (razrednici, logopedu...) slobodno reći da Vas obavezno odmah obavijeste ako se nešto takvo ponovi.

...

Iako je logoped potreban svakoj školi, nije posve razvidno kako osoba koja se bavi djecom sa problemima govora/sluha može pomoći kod djeteta (ove druge djevojčice). Mislim, obzirom da postoji psiholog i defektolog za probleme u ponašanju.

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi svakako imate pravo tražiti da vas se obavijesti o svakom takvom događaju. Imate pravo zvati, pitati, dolaziti, tražiti sastanak s razrednikom, logopedom, drugima, iznijeti svoje zahtjeve u pogledu zaštite nje kao djeteta.

Nemojte nikad pustiti da se tako malo dijete samo bori s vjetrenjačama. Imate i vi neka prava. I to dosta njih na raspolaganju.

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija