Jump to content

Greška u kupoprodajnom ugovoru


moses

Preporučene objave

Poštovani,

otac je ranih osamdesetih sa građevinskim poduzećem potpisao ugovor o kupoprodaji nedovršene poslovne prostorije u izgradnji. To poduzeće gradilo je čitavo stambeno naselje u kojem su roditelji kupili stan, ubrzo i taj poslovni prostor.  Poduzeće je devedesetih propalo, a čitavo naselje ostalo neupisano te je zadnjih petnaestak godina u tijeku postupak povezivanja zemljišnih knjiga s knjigom položenih ugovora.  Sama zgrada još nije etažirana.  U katastru još uvijek kao vlasnik kompletne nekretnine stoji građevinsko poduzeće, poneki ljudi su uspjeli upisati etažno vlasništvo u neodređenom omjeru. 

    Imamo problem jer očev ugovor sadrži tiskarsku grešku. Tipkan je na pisaćem stroju, u nizu od četiri čestice na kojima je stambeno naselje izgrađeno, u njegovom ugovoru jedna je krivo utipkana te je umjesto broja 891/3 naveden broj 391/3.  To nitko nije niti primjetio do trenutka kada je stanoupravitelj naselja pokrenuo postupak, te je ocu stiglo rješenje da se odbija prijedlog predlagatelja (mog oca) jer je pod tim brojem u zemljišnim knjigama neka skroz deseta nekretnina.  

    Poslovni prostor još od tih osamdesetih godina otac koristi, uredno je dobio priključak za vodu, struju, svojedobno čak i telefon. Plaćamo sve režijske troškove, pričuvu, sve je u redu. 

Ali ne može se upisati kao vlasnik zbog te pogreške u ugovoru. 

   Odakle krenuti? Kako ispraviti tu grešku? Ponavljam, to poduzeće se raspalo u ratnom vihoru, više ne postoji, postoji li uopće kakva procedura za rješavanje ovog problema?     

uređeno: od Borbena7
Naslov - dužina
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Greška u kupoprodajnom ugovoru
prije 10 sati , Ivan Orgulje je napisao:

Ovdje bi moglo biti najlakše i najbrže provesti Pojedinačni ispravni postupak.

Da, možda najbolje ali ne i najbrže. Moj ispravni postupak stoji već 2 godine. Tako da ne treba se nadati brzom rješenju. Dodajte k tome još i štrajkove...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija