Jump to content

Upit o pravima u izvanbračnoj zajednici


Ana40

Preporučene objave

Poštovani,

Pišem vam kako bih zatražila pravni savjet u vezi sa svojom trenutačnom situacijom. Nakon 9 godina izvanbračne zajednice, osjećam se suočena s neizvjesnošću i potrebom da zaštitim svoja prava.

Imam osjećaj da je moj nevjenčani partner izražava interes prema drugoj osobi i želi okončati našu zajednicu. Uz to, imam posinka koji je trenutno izbačen iz doma od strane njegove majke (bivše žene) uz zabranu prilaska zbog prijetnje smrću, te se njegov odnos s ocem i majkom sad svodi na komunikaciju preko mene. 

Dodatno, željela bih istaknuti da je njegov sin (19 god) suočen s teškim psihičkim poremećajima kroz cijeli život, što je rezultiralo čestim prepirkama i fizičkim napadima u našem domu. Čak i prijetnjama smrću da će nas po noći zapalit.
Ova situacija neprekidnog stresa i napetosti duboko je utjecala na moje zdravlje i emocionalno stanje. Svjesna sam da je očuvanje obiteljske cjelovitosti važno za dobrobit djeteta, na kojoj sam jedino ja radila s djetetom da mu pomognem ali isto tako moram uzeti u obzir vlastitu dobrobit i sigurnost. 

Tijekom naše zajednice, aktivno sam sudjelovla u uređenju stana koji je moj partner naslijedio u inozemstvu od svoje obitelji. Stan je bio toliko derutan a majstori skupi tako da smo odlučili sve sami renovirati. Kroz četiri- pet godina sam obavljala poslove koji bi se inače povjerili majstorima, uključujući gletanje, šmirglanje, čišćenje, farbanje, skidanje i postavljanje pločica, obnavljanje prozora, fugiranje te mnoge druge radove. Sad je stan prodan ali ja nemam uvid u taj račun.

S obzirom na ove okolnosti, zanima me koja su moja prava u vezi s podjelom imovine i mogućim zaštitama ako me partner izbaci iz zajedničkog doma. Također, razmišljam o promjeni zaposlenja, (zaposlena sam kod partnera) jer mi se branilo otići raditi negdje drugdje iz straha da će to biti ponižavajuće no konstantno mi se nabija na nos takoreceno da ništa ne pridonosim. 

Molim vas da mi pružite savjet u vezi s ovom situacijom i informacije o mojim pravnim opcijama. Unaprijed zahvaljujem na vašem vremenu i stručnosti.

S poštovanjem, 

Ana 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija