Jump to content

Prodaja stana


Nekim

Preporučene objave

Pozdrav, 

živim u stanu (oko 200 kvadrata) zajedno sa majkom, sestrom i sestrinih 3 djece. Majka želi prodati stan i kupiti si novi stan u kojem će provesti mirovinu. Ostavinskom raspravom od prije 7 godina kompletno vlasništvo stana je pripalo majci te smo se sestra i ja odrekli svog dijela vlasništva u korist naše majke.

Sestra međutim sada ne želi odseliti iz stana iako ima stalan posao, vrlo visoka primanja i kreditno je sposobna kupiti si stan te prijeti tužbama i socijalnom službom. Ja nemam nikakvih problema sa prodajom stana jer smatram kako je situacija na tržištu nekretnina katastrofalna i želim da naša majka može kupiti normalan stan sa punim iznosom od prodaje trenutačnog stana. 

Može li stan biti prodan bez pravnog stopiranja od strane naše sestre? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka slobodno može raspolagati sa stanom kao svojim vlasništvom, ali je pitanje da li će kupac imati problema sa ulaskom u posjed s obzirom da se sestra ne planira iseliti.

Naravno, moguće je da se samo prijeti, ali da bi nakon prodaje stana bez problema iselila, jer nema pravnu osnovu za ostanak u istom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija