Jump to content

Sumnja na krivotvorenje kupoprodajnog ugovora


PepiKom12

Preporučene objave

U postupku smo etažiranja. Imamo suvlasnika koji je postao suvlasnik tako što je pod nerazjašnjenim okolnostima došao do pola stana. Taj suvlasnik je uhvaćen u krivotvorenju potpisa na listi za izbor predstavnika suvlasnika. Kad smo zbog neplaćanja pričuve tom suvlasniku pokušali staviti zabilježbu na nekretninu, došlo je do otkrića da suvlasnik uopće nije vlasnik nekretnine. U knjizi položenih ugovora su neke druge osobe. Upravitelj tvrdi da ima ispravne kupoprodajne ugovore ovjerene kod javnog bilježnika na osnovu kojih nam je tog čovjeka stavio pod suvlasnika. Suvlasnik je ispričao neku sasvim drugu priču o tome zašto on zapravo nije još u knjizi položenih ugovora kao vlasnik - za koju znamo da nije istinita pa je naravno sve postalo još sumnjivije. Stvarni vlasnici nekretnine ne žive u Hrvatskoj i stari su bez nasljednika. Možemo li nešto učiniti da se provjeri autentičnost tih navodnih kupoprodajnih ugovora? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da je stan kupio od suvlasnika koji su u međuvremenu preminuli (živi su, poznajemo ih!), a da jedan od njih nije imao OIB dok je bio živ (imaju OIB!). Da je u trenutku prodaje imovina bila u vlasništvu Države jer se radilo o povratu nacionalizirane imovine (?). Mislim, priča je suluda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 27. 03. 2024. u 14:38, PepiKom12 je napisao:

Možemo li nešto učiniti da se provjeri autentičnost tih navodnih kupoprodajnih ugovora? 

Možete tražiti od upravitelja da se svim suvlasnicima pisano očituje o svojim tvrdnjama ili da sazove sastanak stanara na kojemu će javno obrazložiti svoje navode, jer da ćete u protivnom morati zatražiti pomoć policije, jer sumnjate na prijevaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predstavnik suvlasnika je tražio očitovanje od upravitelja. Napisao je da sumnja na prijevaru. Pravna služba upravitelja se očitovala tako što je poslala izvadak iz ZK gdje se vidi da je netko drugi vlasnik (?) i napisali su da su na osnovu tih nekakvih kupoprodajnih ugovora odlučili da je ta nova osoba naš suvlasnik. Šah-mat. I sve ovo se suvlasnika ne bi ticalo da nismo doznali da ta osoba ne plaća pričuvu 10 godina - a iznos nije narastao dovoljno da bi se ovršila nekretnina, ali mogla se staviti zabilježba - ali nemamo na što staviti zabilježbu. I navodno se ta sumnjiva radnja odigrala prije kakvih 15 godina. Sad smo u postupku etažiranja - povezuju se zemljišne knjige s knjigama položenih ugovora - ne znamo kako će ova priča završiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , PepiKom12 je napisao:

a iznos nije narastao dovoljno da bi se ovršila nekretnina

Imate druge predmete za ovrhu, odnosno za ovrhu na nekretnini moraju se ispuniti još neki uvjeti.

prije 9 sati , PepiKom12 je napisao:

ali mogla se staviti zabilježba

Zabilježba čega?

prije 3 sati , PepiKom12 je napisao:

Imam osjećaj da ovaj naš sustav pogoduje muljatorima (ne spomenuh da ta osoba ilegalno iznajmljuje taj stan sve vrijeme).

Pitanje je, da li je ilegalno ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravitelj je stavio zabilježbu na nekretninu svim dužnicima pričuve (s ovrhom), samo ovom nisu mogli jer ne postoji vlasništvo. Rekli su nam da dug mora narasti preko tadašnjih 40.000 kn da bi se ovršila nekretnina. A to nije, nikome, jer dužnici posjeduju manje udjele tih stanova, onda proglase bankrot. Onda sve ode u zastaru. Ne znam čemu služi zabilježba na nekretnini.

Ilegalno se iznajmljuje jer je vlasnik druge polovice - Državne nekretnine - to potvrdio. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Dana 03. 04. 2024. u 15:03, Ivo Kermartin je napisao:

Pogledajte broj ovjere i ime bilježnika na tom ugovoru i kontaktirajte ured javnog bilježnika koji je navodno ovjerio ugovor da se provjeri odgovaraju li Podatci iz ugovora podatcima iz evidencije biljeznika

Hvala na savjetu. Upravitelj ne želi dati nikakve podatke o tom ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija