Jump to content

Komplikacije i rodiljski dopust ?


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Stvar je ovakva. Trenutno sam na komplikacijama (mjesec dana), a ugovor s poslodavcem mi traje do 01.07.

Po onome što znam, pošto sam radila neprestano više od 6mj., dok sam na komplikacijama imam pravo na naknadu HZZO-a u visini 100% od prosjeka plaće u zadnjih 6 mjeseci.

E, sad pošto mi ugovor istiće 01.07. a je prelazim na porodiljski tek 01.08. kakvu ću naknadu imati na komplikacijama od 01.07-01.08 i na porodiljskom od 01.08. do 6-tog mjeseca djeteta, ako ne uspijem nagovoriti poslodavca da mi produži ugovor za bar još 6 mjeseci ?

 

Unaprijed hvala!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi dio posta je u redu. a kod drugog moram staviti ispravku: ne postoji dodatni porodni dopust, već neobvezni porodni dopust od šest mjeseci do godine dana djetetovog života.....a za dobivanje onih max.2500,00 kn (za drugih šest mjeseci) potrebno je da vam je plaća bila 2.500,00 kn ili više,a ne preko 4.257,00 kn kako je to anonimac napisao). :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nigdje u pravilima Foruma nisam pročitala da moram imati nick i odgovarati na pitanja. A i ako stavim nick opet nećeš znati tko sam. Bez brige, neću se više usuditi odgovoriti jednom veteranu.

 

Duboko se ispričavam i

:klanjam:

 

P.S. Ne tumačima ja Zakon o zdr.osiguranju kako ja hoću, već ga i primjenjujem u praksi, a budući da mi službena tajna ne dozvoljava da ti pokažem neke stvari, možeš se bahatiti i dalje, ali radi se o DODATNOM PD.

 

Priznajem grešku u iznosu max naknade od 2500 kn, a ostalo ne.

I ne skrivam se, radim u instituciji koja taj Zakon primjenjuje i koje se svi užasavate. Zato se ljudi ne usude pitati na pravom mjestu - HZZO, nego slušaju kvazipravnike i slične osobe.

 

Još jednom, duboka isprika neanonimcu Zvrki od mene bijednog neukog anonimca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija