Jump to content

doživotno uzdržavanje


anonimno

Preporučene objave

Moj pokojni dijeda , imao je dva sina, jednom nije dao ništa, a drugom je dao kuću s tim da ga ovaj doživotno uzdržava.

Poslije smrti djeda ,i njegovih sinova, ja sam kći od sina koji nije dobio ništa ,te Sam počela istraživati putem interneta moguću imovinu koja nije navedena u ostavini.

 

zanima me dali, neke ispištene čestiće zemlje, koje nisu registrirane na sudu ,mogu zatražiti kao dopunom zakona o nasijđivanjui dali ,pisani dokaz o uzdržavanju, mi to prtavo oduzima.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate u zemljišnoknjižnom odjelu-gruntovnici zatražiti presliku ugovora o doživotnom uzdržavanju, ukoliko istu ne posjedujete.

Ukoliko ne znate barem jedan broj čestice koja je bila u vlasništvu primatelja uzdržavanja, kako bi se u tom z.k. ulošku moglo vidjeti da li je ugovor proknjižen i pod kojim brojem Z, onda biste morali znati godinu smrti i stranke ugovora, kako bi se eventulano na taj način, saznao broj Z-a. Otiđite u gruntovnicu, objasnite da Vam treba preslika tog ugovora, a oni će Vam na naprijed navedene načine pokušati pronaći ugovor. Isto tako, jedan od načina je da se u imeniku koji se vodi u gruntovnici pronađu sve nekretnine koje su bile u vlasništvu davatelja uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija