Jump to content

Crkveno vjenčanje pored "civilnog" braka


cola

Preporučene objave

Naišla sam na sličnu temu pa da ja odvojim svoje pitanje, baš me zanima ovo:

Vjenčanje je obavljeno u matičnom uredu pred oko 25 godina. Crkveno nije nikad.

Supružnici sada žive odvojeno. Iz nekih nepoznatih razloga suprug, koji je napustio zajednicu, ne želi pokrenuti rastavu.

Budući da živi s drugom ženom, nevjenčano, ima ideju obaviti s njom crkveno vjenčanje.

Da li je to moguće, jer prvi brak, iako civilni, nije razvrgnut? Da li bi tu bilo elemenata bigamije ako su izjednačeni civilni i crkveni brak? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cola, možda si moju temu našla...ali ni meni nitko ne odgovara. Po mome što sam danas doživjela izgleda da se crkveno vjenčanje objedinjuje sa onim na općini od 98 god. ali nisam sigurna.

To buni dosta, čak se prošle godine dogodilo da mi na istoj općini kod prijave poreza (vadila sam potvrdu) dogodilo da je žena upisala na mene auto od supruga. Pa sam išla dolje matičaru koji ju je zvao gore da ne ide jer nismo kod matičara vjenčani. Eto- svašta se događa. Čekamo da nam netko pametni razjasni to .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Staky da baš sam na tvoj post naišla. Istina da nisam pretraživala je li netko već slično pitao...

Mislim da su ovo interesantna pitanja, namjerno se nisam htjela nadovezat na tvoj post da se ne pobrkaju stvari.

Pa dok nam netko stručno ne odgovori (javit će se već) ajde da se malo zezamo.

Pa gledaj, 1997 pa 2007, to je točno 10 godina, ajde napravite jedan simpa obred, bez obzira na išta, baš romantično ... :love: Eto želim vam svu sreću :wavey: I još čete riješiti i eventualne probleme, kud ćeš više :thumbs: .

Ja razumijem da se vjenčanja objedinjuju od te i te godine, ali me baš zanima je li moguće napraviti ovo što sam gore napisala ili je čovjek koji to namjerava malo :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam stručnjak, pa ću samo dati svoje mišljenje. supružnik koji se želi crkveno vjenčati sa drugom ženom, ne može to obaviti sve dok nije razvrgnuo prethodni iako samo civilni brak. kod crkvenog vjenčanja će svećenik zatražiti slobodni list, koji ako se ne varam izdaje matični ured, na kojem treba pisati da osoba nije u braku te da nema zapreka za sklapanje braka. ovdje je prisutna zapreka, pa se isto ne može niti ostvariti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema šanse da se oženi crkveno ako je u civilnom braku, mislim može ali bi to bilo kazneno . Da ne govorim kda se ideš vjenčat u crkvi da moraš imat pusto papira a pogotovo pitaju i provjeravaju da li si u braku . MM je bio u braku ali nije bio u crkvenom braku. Mogli smo se vjenčati u crkvi, ali smo morali donijeti presudu o razvodu braka i sl...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija