Jump to content

Kako rasplesti gordijski cvor?


Latenight

Preporučene objave

Dakle, moja situacija je slijedeca:

 

Majka mi je radila u tadasnjem INA Naftaplinu i tamo je dobila stan tj. stanarsko pravo. Iz nekog razloga, stan joj nije dodijelila INA, vec tadasnji Zitokombinat (valjda nekakav dogovor izmedju firmi). Zivi neko vrijeme u stanu, tada se udaje za mog oca, dolazim ja na svijet :) i ona se seli kod njega u njegov stan, a dobiveni stan privremeno iznajmljuje svojoj prijateljici.

 

Nekog od susjeda to ocito smeta i radi prijavu na osnovu koje pocinje postupak protiv moje majke s ciljem oduzimanja stanarskog prava. Ta trakavica se vuce vec 16 godina po sudovima, par put je presudjeno u nasu korist, par put protiv nas. Strana koja je izgubila, uvijek se zalila. Sporno je bilo to sto je za presudu trebalo dokazati da je moja majka u tom periodu boravila u predmetnom stanu.

 

Htio bi napomenuti kako je Zitokombinat u medjuvremenu propao i stan je presao u vlasnistvo Grada Zagreba te se sad sporimo protiv njih.

 

U 11. mjesecu prosle godine bilo je zadnje rociste i sad se ceka konacna presuda. Osobno nisam zadovoljan odvjetnikom koji je, cini mi se dosta inertno vodio cijeli slucaj, ali tu sad ne mogu nista jer sam bio premlad da bi se ja time bavio, a moja majka bas nije vicna pravu.

 

Ono sto mene zanima, u slucaju da izgubimo spor, sto mi je ciniti? Ona je stan dobila zakonito i s te strane je sve cisto. CIjelo vrijeme je prijavljena na tu adresu, a ja tamo zivim preko 5 godina. Moze li taj stan preci u njeno vlasnistvo temeljem dosjelosti? Sve ovo pitam jer bi stan htio renovirati, a malome frka s obzirom na situaciju.

 

Zahvaljujem na pomoci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oni vode spor radi otkaza stanarskog prava.

pravomoćnošću tog otkaza oni će iseliti sve koji su u tom stanu.

nikakva dosjelost (nema toga ovdje) niti bilo sta ih onda moze sprijeciti.

 

tvoja majka je postupila protivno tada važećem zakonu o stambenim odnosima jer je iznajmljivala stan a što je zabranjeno i to je razlog za otkaz stanarskog prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija