Jump to content

Problemi s predstavnikom stanara


anonimno

Preporučene objave

Suprug i ja stanujemo u manjoj zgradi sa 12 stanova. Iznad nas je stan u gradskom vlasništvu u kojem je smještena jedna obitelj vrlo lošeg im. statusa.

Prije nekoliko dana počeo je prokišnjavati krov, te je voda preko tavana promočila i strop navedenih stanara. Postoji velika mogućnost da će proći i do nas. Predstavnici gradskog poduzeća za održavanje stanova napravili su uviđaj te utvrdili da hitno treba sanirati krovište kako bi se izbjegle daljnje štete. Međutim, predstavnica stanara koja stanuje na drugom ulazu te osobno nema doživjela nikakvu štetu ne želi potpisati nalog da se šteta popravi iz sredstava pričuve kojih ima dovoljno. Ona si je naime zamislila ta sredstva raspodijeliti u druge svrhe koje uopće nisu prioritet ali od kojih bi i ona osobno imala koristi.

Moja pitanja su sljedeća:

1. Može li imati predstavnica zgrade takve ovlasti da provodi svoju volju na štetu stanara i da ne poštuje nekakve normalne prioritete prilikom raspodjele sredstava pričuve?

2. Obzirom da redovito plaćamo pričuvu imamo li kakvo pravo tražiti nadoknadu štete ukoliko nam voda procuri u stan?

3. Uskoro nam stiže beba i jako smo zabrinuti zbog nastale situacije. Kako da natjeramo bilo koga da se taj krov popravi?

Puno hvala na odgovorima

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može predstavnica stanara određivati u što će se ulagati sredstva iz pričuve, to određuju stanari, ako se većina stanara složi da se popravlja krov onda se popravlja krov.

Ako niste zadovoljni s njom morate skupiti potpise više od 50% stanara (mislim da se ovh 50% odnosi na kvadraturu ) i jednostavno je smjenite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno, 50% se odnosi na kvadraturu. Još jedna mogućnost ukoliko neki stanar nije za popravak krovišta i smjenu dotične ovlaštene predstavnice suvlasnika, njegovo mišljenje se može sudskim putem isključiti u koliko nije u maniri dobrog domaćina, a čim nije za popravak krovišta to i nije.

S time smanjujete broj potrebnih glasova.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija