Jump to content

obvezno osiguranje i alkohol


hajvana

Preporučene objave

alo ljudi, imam pitanje...pliz pomozite.. situacija je slijedeća: prije par dana posudim ocev auto svojoj frendici na pola sata da ode po pljuge..ova netom prije popila 2-3 pive, sjela u auto i napravila prometnu. oduzela prednost (nije prepoznala pravilo desne strane) i na raskrizju udarila u drugi auto. steta na mom autu 500,00 kn a na njegovom par tisuca kuna(cca 15 000kn) buduci je rijec o novoj astri gtc. tip naravno pozvao murju , ova napuhala 0,7prom i sve otislo kvragu...sutradan bili na eurohercu(moje osigur) i priznali smo krivnju tj.pristali smo da se covjek naplati sa moje police obveznog osiguranja...e sad, ono sto mene zanima, da li postoji mogucnost da nas tuzi nase osiguranje(euroherc) za cijeli taj iznos koji ce se njemu isplatiti zbog toga sta je ova bila pod utjecajem alkohola..tj. da li postoji ikakova mogunost da mi, buduci nismo ni na koji nacin krivi za nastalu stetu, osim sta je vozila nas auto, da izbjegnemo eventualno odgovornost i da ona sama snosi posljedice i eventualne troskove..jer mi se se cini da ce sigurno biti veliki..molim vas odgovorite sto prije..luda sam..stari me bude udavio :((

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguranje će sigurno regresirati ovu isplatu. Najprije će se pokušati naplatiti od nje a ako ona to ne bude htjela ili mogla platiiti onda će tražiti naplatu od vlasnika vozila.

Zato je odmah upozajte što je čeka i ako je moguće da se pismeno zaštitite tj. da se ona obveže da će to platiti. Tu njenu izjavu ovjerite u JB.

U pravilu, s regresom su uvijek problemi i redovito završe na sudu.

Na ovom forumu baš je nedavno bio takav slučaj.

Isto tako prilikom slijedećeg produženja registracije umanjit će vam se bonus za 15%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm, hm...uistinu zahvaljujem na azurnom odgovoru...puno ste pomogli..a sad jos nesto...mi na svom voziliu takodjer imamo i potpuno kasko osiguranje s rizikom krađe..(koji naravno ne vrijedi jer je ova bila alkoholiz., valjda????) medjutim naisla sam na jednu klauzulu u ugovoru u kojoj stoji: iznimno se osiguratelj obvezuje nadoknaditi stetu nastalu zbog alkoholiziranosti vozaca vozila osiguranog od rizika potpunog kaska , ako se radi o ostvarenju rizika krađe, a počinitelj nije supruznik , dijete osiguranika ...ako počinitelj nije osoba za cije postupke osiguranik odgovara po bilo kojoj osnovi...kaj to znaci???mozemo li se mozda na to vaditi..mislim, 3 auta su nam kod njih osigurana i sva 3 imaju kasko..dal da pokusamo sa tim ili sto??? i da, dal da preduhitrimo osiguranje i njihove eventualne tuzbe pa da sami idemo mozda sa njenom izjavom da ce snositi eventualne troskove ili nekom ponudom da ce ona sebi uplatiti zivotno ili nesto?? fakat je cura u besparici i ne znam sa cim ce platitii 6000 kn kazne od murje i jos 15 000 od osiguarnja....

zahvaljujem unaprijed i ocekujem vas skori odgovor.... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte miješati obvezno osiguranje i kasko osiguranje.

Ovo što je vaša prijateljica napravila drugom vozilu isplaćuje se iz police obveznog osiguranja.

Kasko osiguranje je dobrovoljno osiguranje i sa tom policom vi možete popraviti vaše vozilo ako ste krivi za prometnu nezgodu. Međutim, ovje se radi o 0,7 alkohola, a koliko mi je poznato za kasko se tolerira 0,5. (pogledajte uvjete za kasko).

Što se tiče izjave u osiguranju nisam sigurna da ćete s tim išta postići. Vama je bitna izjava prijateljice da će ona snositi naplatu regresa, jer kad to dođe na naplatu najprije će se tražiti od nje. (to sam već napisala prije).

Tek tada će ona biti u prilici dogovarati sa osiguranjem kako će to platiti (dio regresa, životno osigiuranje).

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hej ana 2...stavrno si brza..svaka cast...vec smo bile na osiguranju i manje vise, sve smo izdogovarale i porjesavale..ne bi vjerovali u tim osiguranjima znaju izici i u susret pa su vec sad ponudili stvarno povoljnu opciju obzirom na ono sto smo mi ocekivali..ali sve kaj si gore navela sve stoji i provjereno je...zahvaljujem jos jednom..

 

ako opet negdje zapne, znam gdje cu traziti pomoc..tenx..bye

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija