Jump to content

Novi zakon za strance


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Ja sam u braku sa hrvatskim drzavljaninom, i treci put sam dobila vizu za privremeni boravak i sljedece godine punim 3 godine braka i trebala bih dobiti stalan boravak.Međutim u Mup-u su mi rekli da se donosi novi zakon o strancima 2008, pa me interesuje da li će biti kakvih novih produženja i da li će mene taj novi zakon zakačiti?Inače sam iz BiH.

Unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema mojim saznanjima novi Zakon o strancima trebao bi se početi koristiti od 01.01.2007. godine i trebao bi biti usvojen do kraja ljetne stanke Sabora. Podzakonski akti (pravilnici i dr.) trebali bi biti doneseni do jeseni.

 

Sačekajte malo pa ćete vidjeti u Narodnim Novinama.

 

Konačan prijedlog zakona možete pronaći na web stranicama Vlade (sjednica od 31.05.07. točka 2 dnevnog reda pa možete skinuti).

 

Koliko sam na brzinu vidjela biti će potrebno 5 godina neprekidnog boravka u RH, a obzirom da sada još uvijek nemate uvijete za stalni boravak potpast ćete pod novi zakon o strancima, znači čekati još 2 godine.

 

Inače kada se mijenjao stari Zakon o kretanju i boravku stranaca u odnosu na ovaj sadašnji Zakon o strancima, po starom su rješavani oni zahtjevi koji su po starom bili i podneseni tj. oni stranci koji nisu imali uvjete za tadašnje trajno nastanjenje morali su podnijeti tek kad su stekli uvjete za stalni boravak (po novom). Prije je bila godina dana braka u sadašnjem je tri, odnosno čini mi se tri godine rada, a po sadašnjem pet.

 

Bilo je onih koji su na vrat na nos htjeli i podnesli zahtjeve za trajno nastanjenje no bili su odbijeni zbog neispunjavanja uvjeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija