Jump to content

Vanbracna zajednica - molim savjet


boysi

Preporučene objave

Pozdrav!

Zivim u vanbracnoj zajednici 4g. i imam djete od 3 godine. Naime, moja "draga" je radila kao trgovac u jednom ducanu, i za to vrijeme napravila dug od 50.000 kn za koji sam ja saznao mjesec dana prije vjencanja. To je i razlog zasto nismo ozenjeni. Dijete sam priznao kao svoje i ima moje prezime.

Uzela je kredit i vracala dug. Nekako sam uspio preci preko toga radi djeteta. Kako je vrijeme odmicalo pojavio se još jedan dug od 25.000 kn, nakon toga je dobila otkaz i da bih nekako spasio sve i pobrinuo se za dijete prodao sam auto da se taj dug vrati. Nakon toga su sljedila obecanja da to vise nikada nece ponoviti i da joj je stalo do mene i djeteta. Nekako sam i to progutao. Opet se zaposlila kod drugog poslodavca, naravno u trgovini i nakon par mjeseci zove mene direktorica da se pojavio dug od 22.000 kuna i da ga treba namiriti. Njezina direktorica joj pomaze u realizaciji kredita i opet nikom ništa. Ona i dalje radi. Prije nekih mjesec dana opet mene zove direktorica da je napravila dug od 14.000kn. I ona joj sredi kredit i nikom ništa. Sad je meni puko film (dugo mi je trebalo) i odlucio sam raskinuti vezu sa njom. Zivimo u kuci mojih roditelja i rekao sam joj da ide kuda zna. Jedino je sad problem oko djeteta.

Protiv nje niko nije podigao nikakvu prijavu jer je sve vracala kreditima. Sad mene zanima dali imam kakvo pravo da dijete ostane kod mene na skrbi, jer ga se ne mislim odreci, jer ona nema novaca za njegovo uzdrzavanje, ostaje joj oko 600 kn od place. Dali mogu ja kakvu tužbu podici protiv nje?

Ustvari, mislim da je bolesna i da je patoloski lazljivac, jer sam ju mnogo puta uhvatio u lazi i svaki dan nesto mulja i laze, tako da joj niti ne vjerujem vise nista. Nema za mene smisla vise odrzavati ovakvu zajednicu, jedino me brine sto ce biti sa djetetom.

Oprostite na poduzem postu, to je ukratko, ima toga za ciijelu knjigu napisati.

 

Hvala na savjetima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novac koji ste ukupno nabrojili je jako velik.

 

Pitanje : što je zapravo napravila s tim novcem ?

 

Da li ste razgovarali o tome ?

 

Još nešto...

 

Niste li nikada pomislili da se radi o nečem drugom ? Pogledajte malo postove na trgovačkom koji govore o manjkovima za koje (uistinu) nisu krivi djelatnici a koji su optuženi za iste.

 

Ili, možda znate što je napravila s tim novcem ?

 

Naime, malo mi je čudno, s obzirom na iznose koje navodite, da Vi niste upoznati s novcem (i njegovom namjenom) koji navodno nedostaje, odnosno, da niste upoznati s problemima koje je Vaša nevjenčana supruga imala. Ali, o tome niste ništa napisali. Zato sam postao znatiželjan ... ukoliko je novac uistinu potrošen (nenamjenski), a Vi ste znali za to, tada ste jednako krivi kao i ona. Ako niste znali za taj novac niti na što ga troši, zar niste razgovarali o tome odakle ti manjkovi ?

 

Što je to što ju stalno dovodi do tih manjkova ?

 

Polazim s pretpostavke da ni poslodavci nisu uvijek "anđeli" i da svašta znaju napraviti svojim djelatnicima ! Za tu tezu, ponavljam, dovoljno je da pogledate postove na istu temu !

 

Ili je ona uistinu kriva ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vanbracna zajednica - molim savjet

 

.

Zaintrigirala me Vaša objava tim više što vam se događa nešto zaista ružno, a što sam na žalost i sam prošao. Rekao bih, gotovo identično. Svaka čast dobrom Gaiuslu koji razmišlja na način na koji sam i ja razmišljao te stoga stanje nisam smatrao toliko alarmantnim i prihvaćao njena objašnjenja da su drugi krivi (netko je ukrao 3 para cipela, pojavio se manjak pa ga radnice moraju naknaditi). Na svu sreću, nije se radilo o toliko velikim iznosima. Za ne vjerovati je da je osoba u stanju to napraviti, bez saznanja partnera, potrošiti toliki novac također bez njegovog znanja. A za vjerovati je da je drugi partner spreman za dobrobit djeteta preći preko takvih propusta. Za vjerovati je da jedna strana ima poštene namjere i da ni u snu ne pomišlja da svom partneru ne bi vjerovala. Tim je njegov šok veći kad se uvjeri da je njihov odnos bio zasnovan na lažima. I sad bi naš Bigfoot imao objašnjenje za to. I bio bi potpuno u pravu. Upamtite, kako je lagala vama tako je lagala i drugima. Upitno je kakvo je objašnjenje dala drugima, recimo toj direktorici. Jeste li sigurni da i Vas nije uplela u to, objašnjavajući da je novac utrošila na zajedničke potrebe? Osoba poput nje izigrava žrtvu, žrtvu obitelji, supružnika, okoline…..a svojim istančanim smislom za pronalaženjem novih žrtava koji će rješavati njene probleme gotovo uvijek uspijeva. Poduzmite nešto dok ste još na vremenu, jer dug stvoren tijekom trajanja van(bračne) zajednice vrlo lako postaje i Vaš dug. Glavom bez obzira iz ove veze, moj je savjet. Prije nego išta poduzmete obratite se u Centar za socijalnu skrb, iznesite činjenice i zatražite savjet. Vrlo lako se može dogoditi da ovako «snalažljiva» osoba okrene stvari u svoju korist i da Vam stvara probleme oko djeteta. Govorim Vam iz iskustva. Želim vam puno uspjeha, Vida

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vida je napisao:

Vanbracna zajednica - molim savjet

 

Glavom bez obzira iz ove veze, moj je savjet. Prije nego išta poduzmete obratite se u Centar za socijalnu skrb, iznesite činjenice i zatražite savjet. Vrlo lako se može dogoditi da ovako «snalažljiva» osoba okrene stvari u svoju korist i da Vam stvara probleme oko djeteta. Govorim Vam iz iskustva. Želim vam puno uspjeha, Vida

 

Ovaj savjet koji ti je uputio Vida, kao da je pročitao moje misli! Oh, koliko je taj čovjek u pravu! Bježati glavom bez obzira i "NE okreći se sine"! Koliko vas trauma još čeka zbog djeteta, ali hrabro jer se imate za koga boriti! Koliko gorkih iskustava imam sa bivšom da je jedino rješenje: bježati glavom bez obzira, jer vaše mentalno zdravlje prije svega nema cijene! Moja borba za dijete još uvjek traje, ali mislim da je malo posustala u inatu da mi ne da dijete i to me raduje, ali i brine da opet ne smišlja neku pakost za mene! Ma vidjet ćemo! Ja u svakom slučaju doslovno rečeno davim CZSS sa svakom njenom opstrukciom dogovora, što joj baš i nije drago "pa zar moraš za svaku ####riju zvati CZSS"? To su njene riječi u zadnje vrijeme!

Želim ti sreću, ali BJEŽATI GLAVOM BEZ OBZIRA!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za prvi dug sam i ja pomislio da je moguce da joj je namjestio poslodavac i zato sam presao preko toga, ali kasnije za ostale dugove je priznala da je uzimala novac.

 

Od toga novca, ja i dan danas ne znam gdje se nalazi jedna lipa, svaki razgovor s njom zavrsava tisinom kad god bi dosli do teme gdje je novac.

 

Ne mogu iz nje izvuci nista. Znam da je velika muljatorica, i da je sposobna svakoga napuniti lazima tako dobro da i sam povjerujes u to.

 

Prilikom jednog razgovora na poslu sa njenom direktoricom, direktorica mi je rekla da je ona njoj rekla da za taj novac kupila našoj kćeri sobu, da nismo imali novaca te da je bila prisiljena uzeti.

Ja kad sam dosao na razgovor, sam se zgrazao kakve je sve neistine ispricala direktorici.

 

Znam da se u trgovini moze dogoditi manjak od 100 - 500 kn mjesecno, ali njoj se dogodio manjak od par mjeseci u iznosu 14.000 kn.

To samo moze lud i blesav povjerovati, a novcu ni traga ni glasa.

 

Rekao sam joj da se iseli iz moje kuce gdje god zna, a ona meni veli da me voli i neka mislim na nase dijete. Kakva mi je to ljubav?? Zar to moze uciniti majka kojoj je stalo do djeteta???

Zar ja trebam samo misliti na naše dijete, pa šta ona radi??? Da ona misli na buducnost djeteta nebi joj vise nikad palo na pamet da uzme novac.

Imala je uvijek mene, koji sam ju izvalcio iz njezinih problema i to mi je sad hvala.

Da je ona jednom krivicno odgovarala za svoje postupke, bilo bi sasvim drugacije.

 

Definitivno raskidam odnose sa njom i idem u borbu za dijete, makar morao i kucu prodati za odvjetnike.

 

Hvala svima na savjetima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DSM kriterij 4

 

Impulzivnost u barem dva područja koja su potencijalno štetna za nju ili njega (npr., trošenje novca, seks, droga, krađa, neoprezna vožnja, trpanje hranom).

 

Svatko ima porive koje bi htio zadovoljiti ako mu se pruži prilika: pojesti cijelu bombonjeru, kupiti lijepi novi pulover u svim bojama, popiti jednu posljednju čašu šampanjca na proslavi Nove godine. Ljudi se uglavnom razlikuju po sposobnosti kontroliranja tih poriva i odgodi trenutačnog zadovoljenja. Oni su svjesni dugoročnih posljedica – u ovom slučaju, debljanja, golemog minusa na kreditnoj kartici i grozne mamurnosti. Ali, nekim je osobama s BPD-om teško odoljeti tim porivima ili ih kontrolirati. Ako se osoba većinu vremena osjeća isprazno i tjeskobno, ugodne su aktivnosti dobrodošao predah

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba koja patološki laže, osoba koja nekontrolirano troši, osoba kojoj zajedništvo znači upravo ovo što ste naveli: „Stvoriti problem bez imalo razmišljanja o posljedicama tog djela i imati nekog da taj problem riješi“. Ovisnik, koji ne snosi nikakvu odgovornost za svoje postupke. Osoba koja ne samo da ne rješava problem nego srlja sve dublje i dublje i povlači u ponor sve oko sebe. Opasnost za Vas i Vaše dijete. Potpuno nesvjesna ozbiljnosti svojih postupaka sakriva se iza «ljubavi» prema Vama i djetetu. Svi ste joj činili medvjeđu uslugu (i ja isto u tom segmentu svog života). Savjetujem da bez konzultacije sa stručnjacima ne brzate sa donošenjem odluke o njenom iseljenju. Nastaje «problem» djeteta, što bi rekli: «S kim dijete ostaje, odn. s kim ide???» . Dakle, jasno i glasno joj reći da iz tih razloga vaša zajednica od ovog trenutka što se Vas osobno tiče ne postoji i da ste spremni dogovarati se o tome kako ćete dalje vezano za dijete. Mogućnost da dijete ostane s Vama je velika budući da nije u stanju zadržati posao i odgovorno se ponašati prema poslu, pa tako ni u obitelji, prednost je da Vi imate osiguran smještaj za sebe i dijete. Pravac Centar prije nego bilo što poduzmete, konzultacija s odvjetnikom. Takva osoba nije u stanju materijalno se brinuti ni o sebi, a kamoli o djetetu. Vama je ipak najvažnija dobrobit djeteta. A ona bez stručne pomoći teško da će moći, no to više nije Vaš problem. Dakako, da ukoliko pristane na razgovor s terapeutom možete puno toga učiniti, no ja iščitavam da ste već emocionalno iscrpljeni pa je upitno koliko to doista želite, naime, živjeti pored takve nepredvidive, neiskrene i nestabilne osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekako sam uspio preci preko toga radi djeteta.

 

Ne prelaze ljudi takve stvari radi djeteta, već radi svoje nemoći da se isčupaju iz ralja bolesnih. Najlakše je odgovoriti "preći ću preko toga radi djeteta", jer odgovor ne iziskuje dodatna objašnjenja, već je sam po sebi dovoljno težak. Ne radi to radi djeteta, već radi sebe, spasi svoj razum i smirenost. Samo takav ćeš najviše koristiti djetetu. Popuštajući uvlačiš sebe u financijske, emocionalne i zdrastvene probleme. Popustiš li sada tvoje dijete neće moći dobiti čokoladu, lijepu riječ i roditelja spremnog za pomoć.

:trk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija