Jump to content

Rušenje ili ne


anonimno

Preporučene objave

Imam ostavu u dvorištu sagrađenu prije 20 godina sa tvrdim ciglenim zidovima i ravnim krovom skroz do međe sa susjedom. Imam vlasnički list prema elaboratu o etažiranju, no izgleda da svega toga nema u građevinskoj dozvoli. Da li mogu imati problema i da li bi neko i ko mogao zatražiti rušenje ostave s obzirom da sam istu zajedno sa stanom na prvom katu kuće nedavno kupio. Hvla svima na uputama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi mogli imati problem, jer etazni elaborat nije dobio ovjerenu potvrdu zupanijskog ureda koji izdaje gradjevnu dozvolu da je spremiste kako pisete izgradjeno na samoj granici izvedeno po gradjevnoj dozvoli? :-?:misli:

Postavlja se pitanje kako je takav etazni elaborat sa spremistem bez gradjevne dozvole mogao proci u gruntovnici? Po zakonu sigurno ne. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko bi to znao. Ostava je izgrađena prije 20 godina u sastavu nekadašnjeg ugostiteljskog objekta, dok susjedne kuće nije bilo. Ali evo pitam se kako da ja budem siguran kad mi svi kažu jedini relevantan dokument ti je ispravan vlasnički list. Ili da krenem u potragu za drugim papirima ali kojim i gdje.

Ajde molim te za odgovor...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje; ako se i dogodi da ja moram srušiti davno sagrađenu ostavu koju sam kupio kupoprodajnim ugovorom i dobio vlasnički list u gruntovnici kao jedini relevantan dokument da li bih mogao tužiti prodavatelja ili drugo pitanje a čije je onda zemljište na kojem je to recimo bespravno sagrađeno. Ako mi može netko to stručno pojasniti bio bih mu neizmjerno zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste kupili zemljiste,koje je nadam se uknjizeno (tako da nema nikoga drugoga da polaze pravo na njega), prema tome, ono je vase i mozete sa njim raspolagati.

Sto se tice ostave, ne mozete tuziti prodavatelja osim ako on izricito vam nije u ugovoru prodao "ostavu", a i ako jeste i ukoliko se ne radi o velikoj sumi, ne bih vam savjetovao da se parnicite, mozete dobiti spor, ali cete morati igrati na kartu da vas je obmanuo itd.

 

Koristite ostavu, bas vas briga, jednom da je budete morali srusiti, srusicete je ili pokrenite postupak da je legelizirate.

BUBO je napisao:

ima li kakav stručni odgovor za mene

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija