Jump to content

qqqq


bondi

Preporučene objave

Ovaj drugi, po meni, nema nikakva prava, obzirom je djed činom darovanja te čestice prvom sinu prestao biti vlasnikom (ako je ugovor realiziran, tj. ako je darovani stupio u posjed) tako da nije niti mogao nakon godinu dana darovati nešto što više nije u njegovom vlasništvu. Ovo pogotovo ako je stavio i zabilježbu pokrenutog spora u zemljišnjim knjigama, tako da će kad ishodi presudu da je on vlasnik, njegov upis zauzeti to mjesto koje je zabilježeno u zk.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš dida je mogao ugovorom o darovanju jednu te istu česticu darovati kako jednom tako i drugom sinu, no samo jedan može steći vlasništvo iste.Vlasništvo darovane čestice je stekao onaj sin koji je prvi zatražio i proveo uknjižbu prava vlasništva, neovisno o tome tko je prvi ovjerio ugovor.Drugi ima,tj.ostaje mu jedino obveznopravni zahtjev prema didi, gdje bi dida onda bio odgovoran eventualno za postojanje pravnih nedostataka na nekretnini(tužba sa pripadajućim zahtjevom po osnovi pravnih nedostataka).

 

Ispravak Bojana, naime, dida je prestao biti vlasnik tek preknjižbom a ne činom darovanja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima tu više mogućnosti, ali ovako je nemoguće dati konkretan savjet, jer ne znamo: da li postoji zabilježba spora koji je pokrenuo prvodarovani, da li taj postupak još traje, da li se netko protivi tužbi, možete li se eventualno umiješati na strani tuženika,...

Uglavnom, uzmite odvjetnika i riješite se muka!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija