Jump to content

Kako osporiti lokacijsku dozvolu?


jaomeni

Preporučene objave

Susjed je kupio oranicu iza mene.Ja imam ucrtanu kuću i dvorišne zgrade i do sada sam do svoje oranice dolazio preko oranice koju sada posjeduje novi vlasnik.Kad napravi kuću ja više nemogu da obrađujem svoju oranicu.Pokušao sam se dogovoriti s novim susjedom međutim isti mi kaže da ukoliko mi nešto nije jasno da se žalim na lokacijsku dozvolu.Također moram napomenuti da je moj e zemljište širine 13,5 m (mjernik izmjerio prije 2 mjeseca),a u predlogu lokacijske njegovo zemljište je cca 16m.Kako je moguće da odjednom njegovo zemljište bude šire od moga a u katastarskom izvatku(crtež) vidi se da su zemljišta iste širine što je i normalno kad su jedano naspram drugog.Pomozite mi molim Vas jer nije mi zbog mene,već i ja i on imamo dijecu i ako se sada kad počinje graditi ne utvrde stvarne mjere zemljišta ko zna što za 20 godina može biti.

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste neposredni susjed, onda ste stranka u postupku izdavanja lokacijske dozvole. Dakle, ili ste mu dali suglasnost ili je dobio lokacijsku dozvolu unatoč Vašem uskraćivanju suglasnosti zato što je njegov projekt u skladu s urbanističkim uvjetima.

 

Dali mu suglasnost ili ne, trebali ste dobiti rješenje i na njega se žaliti, a u žalbi navesti sve nedostatke uključujući i netočne i neistinite podatke, neusuglašenost s katastrom itd. Rok za žalbu Vam je naveden u rješenju.

 

Ako niste bili pozvani da sudjelujete u postupku, a lokacijska dozvola je donesena, imate pravo tražiti obnovu postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija