Jump to content

šta napraviti, molim savjet


tragac

Preporučene objave

Neki dan vozio sam se lokalnom cestom i u naselju jedno vozilo se vuklo možda 40 na sat, kada sam ga pretekao, zaustavili su me prometni policajci te rekli da su mi izmjerili brzinu od 73 kmh, umanjili je za 10 kmh i rekli te da iznosi 63 kmh, što je po čl.53.st.1 prekršaj i da je kazna po čl.53.st 6, 500 Kn + 110 Kn i 1 kazneni bod, napominjem da nigdje nije bilo znaka ograničenja brzine, nego je zadnji znak bio prije naselja 70 kmh.

Sada nisam pametan da li pisati žalbu ili.... jer dok sam bio u fazi pretjecanja moguće je da sam išao 70 Kmh, ali kad sam se vratio na svoju stranu isto tako sam smanjio brzinu, molim za savjet šta je sad najpametnije ! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da su vam policajci odmah dali rješenje i uplatnicu, pa se možete žaliti i u redovnom prekršajnom postupku iznijeti svoju stranu. Ako ste dobili odmah od policajaca rješenje, svakako se žalite na visinu kazne, jer je zakonom određeno da je za vaš prekršaj visina kazne od 300-500 kuna + 1 negativan bod. Da bi dobili 6500 kuna kazne morate napraviti nekoliko (i to težih) prometnih prekršaja. Jedino ako se nešto nije promijenilo u zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brzina u naseljenome je 60km/h i ti nemaš što pretjecati druga vozila, već im blinkati (trubljenje također zabranjeno). Naseljeno mjesto je mjesto sa pretjerano izlazaka sa parkinga, presjecanja, pretrčavanja, pješaka, zalutalih kamiona, dućana, dostave biciklista, romobilista i sl.

To što si prestizao neku babu, dovelo je u pitanje ostale možebitne sudionike u prometu i izložio si se nepredviđenim situacijama, kojih je u naseljima STRAŠNO mnogo.

Ti na problem gledaš iz pogrešnog kuta, dečko.

Imaš li ABS, katalyzator, upaljena svjetla, dobre reflekse, sposobnost predviđanja prometa?

Da li ti je automobil ispravan ili je nabrijani jugić bez auspuha??

Istraživanja su pokazala da luksuzniji automobili smirenije voze!!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija