Jump to content

Upomoć!!!


pulezanka

Preporučene objave

Imam 22 godine i iz Pule sam, studentica sam 2 godine turizma u Zagrebu, radim u turističkoj agenciji, živim s dečkom...naizgled...kud ćeš bolje!

Međutim, već 6 mj. redovno se viđam sa psihologom zbog trauma koje nosim od ranog djetinjstva. Tata mi je alkoholičar, a mama po nekakvoj mojoj dijagnozi psihički neuravnotežena i depresivna osoba. Da skratim priču...za svoj 20 rođendan kpoklon od mojih roditelja je bio da me tata premlatio, a mama se nagutala Normabela. Kako nisam više to mogla trpit otišla sam na policiju i na Općinski sud u Puli i prijavila tatu za fizičko zlostavljanje...sve je to završilo kod javnog tužitelja koji sada traži 16 mjeseci zatvora za tatu. No to je sve bilo prije 2 god. i puno toga sam postala svjesna kroz to vrijeme. Nisam sigurna da je za svo to nasilje kriv samo moj tata, jer se pokazalo da je mama strašan manipulator i skroz loša osoba. Znam da je sve ovo ružno za reći o vlastitim roditeljima i teško je cijeli život napisat u par redaka...mene zanima slijedeće...ako ja dođem na sud i kažem da ja nisam za to da mi starog strpaju u zatvor, a da mama likuje nad time, nego da sam za to da ih se oboje pošalje na nekakvu rehabilitaciju, da li ću ja zbog toga biti pravno kažnjena...jer zbilja tata nas je tukao fizički, ali mama ubija psihički?

Molim savjet!!!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje je slijedeće: otac je svojim ponašanjem zaslužio kaznu. To što ju je zaslužila i majka, a psihičko je zlostavljanje malo teže dokazati i više se tolerira, ništa ne umanjuje njegovu krivnju i on treba za to biti kažnjen. Taj boravak u zatvoru će ga sasvim sigurno malo rashladiti i pokazati mu da ne može baš nesmetano i nekažnjeno udarati šakama i uništavati živote svojih bližnjih. Pa će, kad izađe i dođe mu opet da u alkoholnom ludilu digne ruku na nekog, ipak malo razmisliti ide mu li se opet u zatvor ili ne.

Znam da nije laka spoznaja da je vlastiti otac i to na vlastitu prijavu u zatvoru, no pomislite na budućnost i godine koje dolaze. On će i u zatvoru morat proć rehabilitaciju. Ja se barem nadam.

A što se tiće majke, nastavi li i ona s mentalnim nasiljem, i nju treba prijaviti. Za početak joj reći da je planirate prijaviti i neka ne likuje.

Možda je moj stav malo žestok, ali i sama imam iskustva s agresivnim alkoholičarem koji je zamalo moj život i dokrajčio, ne samo uništio. A tu je i dvoje djece koju sam dužna od toga zaštititi. Nažalost, ja sam muža izabrala sama, a djeca oca, kao ni vi, nisu.

Njegova kazna zatvora je daleko manja od kazne koju trpite vi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisi jedina....i Massimo Savić se još i sad stidi što je pljunuo oca pod uticajem majke, i Eminem je shvatio jednog dana da je istinska gadura bila njegova majka,..i princ Harry.....i još stotine i tisuće drugih koji su zaplesali sa svojom borderline majkom.

 

Razmisli o tome - to će ti odrediti život, jadni hrvatski pravni sustav je samo prašina na tvome putu......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz prakse znam da zatvor pozitivno djeluje na nasilnike u obitelji. sumnjam da će otac dobiti 16 mjeseci koliko traži državni odvjetnik. Ako vi kažete to što ste rekli možda dobije koji mjesec i nakon toga bi se trebao smiriti (bar u većini slučajeva tako bude).

Nemojte osjećati grižnju savjesti jer to ne zaslužujete vi, već vaši roditelji koji su stvorili ovakvu situaciju. Vi možete biti samo ponosni jer ste reagirali - ono za što većina državljana RH ne smogne snage

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam itekakvo iskustvo sa svojim roditeljima i sličnim situacijama koje su mi priredili u životu. Meni je sada 39 godina i traume su uvijek prisutne ako se ne suočiš sa činjenicom da ti nisi kriva za to što su ti učinili ili kakvi su. Ne prebacuj si krivnju jer ti to nisi proizvela, a to što će ti oca kazniti to je dužnost pravne države. Tvoja prijava samo je prijava, a državno tužiteljstvo provodi kažnjavanje počinitelja za koje je stvarnu prijavu podnijela službena osoba MUP-a po službenoj dužnosti. Ti si postupila po zakonu i time mada to preznačajno zvuči učinila ono što je dužnost svakog građanina RH. Nastavi živjeti svojim životom ne osvrčući se ,a roditelji će te potražiti kada se srede i shvate da nisu bili u pravu, ali ne očekuj isprike ili priznanja da su bili krivi već ih prihvati promijenjene i ispravne. Ako i ne dođe do pozitivnih promjena u budućnosti ne prebacuj si krivnju nikada i samo budi bolji roditelj svojoj djeci. Što se tiče majke i oca kao paru ne brini oni su saočesnici u zločinu jer da nije tako ne bi bili u braku i dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Pulezanka,

nismo u mogućnosti birati roditelje kao što reče gospođa anaid, ali mogu Vam gotovo svi na ovom forumu ispričati svoje mračne priče. Nažalost one Vam neće pomoći u riješavanju vašeg problema, ali će Vam zasigurno biti lakše kad shvatite da niste usamljeni.

 

Otac je zaslužio što sud izreče, majka ono što joj Vi odredite, ali sutra kad ih oboje više ne bude ipak odite na grob, zapalite svijeću i recite "ipak ste bili moji roditelji".

 

Moja priča je...

Iz nje sam izašao snažniji, a to želim i Vama od srca.

 

 

Dajte da Vas zagrlim kao dijete svoje, da Vam na duši bude lakše.

 

:cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija