Jump to content

posuđeni automobil


ri_topa

Preporučene objave

To možda vrijedi samo kod nas a preko granice nikako.

Uglavnom se to rješava u zemlji u koju želite otići, govorim vam to iz iskustva i pitao sam pograničnu policiju i hrvatsku i slovensku. Naši će vas pustiti ako imate punomoć kod nas napravljenu , može i kod javnog bilježnika ali neće vas pustiti slovenci već morate imati i takvu punomoć ispisanu kod njihovih pravnih institucija.

Najbolje se raspitajte na graničnom prijelazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za hrvatskog državljanina koji upravlja vozilom (registriranim u RH) u inozemstvu, a na kojem vozilu nema posebnih zabrana, ne treba nikakva punomoć. Bitno da vozilo nije ukradeno :-D .

 

Naši državljani nesmiju upravljati vozilom (u RH) registriranim u inozemstvu jer se radi o Carinskom prekršaju, osim ako ne posjeduju radnu vizu te zemlje (ili drugi status u inozemstvu)

Sve u svemu ako te pitaju punomoć na granici pitajte ih po kojem zakonu to trebate imati ?!?!?!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja žena nema moje prezime (vanbračna zajednica) i nemože sa autom koji glasi na mene otići u Sloveniju. Na upit kako se to može regulirati u Sloveniji smo dobili odgovor da moramo napraviti punomoć u Sloveniji jer oni ne priznaju unutarnje prvilnike drugih zemalja samo međunarodne pravilnike.

A ako imaš međunarodnu vozačku dozvolu onda možeš uzeti vozilo u rent a car centru i slobodno se vozikati ali ne i prijateljev auto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira na gore navedeno mislim da ne treba nikakva punomoć.

Šta ako posudiš auto i želiš otići u Švedsku. Treba ti papirologija za Sloveniju, Austriju, Švicarsku, Poljsku, Njemačku, ........

Možda uputiti upit na www.mnz.gov.sl , to je MUP slovenije i tražiti konkretan odgovor. Neznam konkretno ali mislim da slovenska policija ne traži punomoć za 1.000.000 vozila koja dođu kod nas na ljetovanje, a u tranzitu su kroz Sloveniju !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slovenija je u Europi, a ja vam govorim iz iskustva.

Svaki put, iako me već poznaju traže osobnu i prometnu. Pa vi sad lijepo otiđite do najbližeg graničnog prijelaza pa provjerite. Pa još i pretresi auta kao da sam kriminalac, kamere u spremnik goriva, kojekakvi pretinci i ostale gluposti. Pa još vidiš kako to nestručno rade i naši i njihovi. Pa našima napomenem da se to tako ne radi, tko sam ja da imam pravo to i govoriti. A moja malenkost bila instruktor za mirovne misije i znam svaki korak i pravilnik, pa se čude. Ljutito vraćaju dokumente, niti pozdrava niti uljudnosti više nema. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija